Burriana: Esquerra Unida a Borriana recorda a l'ajuntament la seua obligació de fer complir la llei de memòria històrica i insta a l'equip de govern a dignificar la fossa comuna del cementeri


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2018/2/169263_98904/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Burriana | General | 20-02-2018
Esquerra Unida a Borriana recorda a l'ajuntament la seua obligació de fer complir la llei de memòria històrica i insta a l'equip de govern a dignificar la fossa comuna del cementeri

El Col·lectiu d'Esquerra Unida del País Valencià ha presentat pel Registre municipal una nova instància a on es reitera l'obligació de l'Ajuntament de fer complir la Llei 52/2007 de 26 de Desembre, anomenada de Memòria Històrica, que al seu article 15 indica que s'han de retirar dels espais públics tots els símbols de la dictadura EUPV considera que encara queden llocs a on els borrianencs i borrianenques hem de veure símbols com els escuts del Ministeri d'Habitatge franquista o el carrer Capitán Cortés (al costat del quarter de la Guardia Civil) que són exaltacions de la dictadura i, per tant, han de ser retirats.
"És la segona vegada que instem l'Ajuntament a fer complir les lleis. Esta, la de memòria històrica també s'ha de complir i, per tant, toca anar retirant les plaques i símbols del feixisme que encara resten als nostres carrers", explica el coordinador local d'EUPV, Gabriel Ferrándiz.
D'igual manera Esquerra Unida ha presentat una segona instància per tal que l'equip de govern dignifique la fossa comuna del cementeri municipal a on encara reposen els cossos de gent represaliada pel règim franquista i que o bé van ser afusellades o van morir a la presó de La Mercé. EUPV considera que ja és temps que eixe espai quede dignificat amb algun senyal o símbol que recorde eixos fets i a on es puga veure el nom de les persones que han quedat allí soterrades.
"80 anys després de la Guerra Civil i d'eixa repressió sanguinària pensem que ja va sent hora que les víctimes de la dictadura tinguen el seu nom i el seu reconeixement i que la gent que passeja o va al cementeri de Borriana puga conèixer la Història del nostre poble en eixos anys", explica Ferrándiz.
Esquerra Unida de Borriana tornarà el 14 d'abril a retre el seu tradicional homenatge a eixes persones oblidades tot i ser víctimes de la intolerància i el feixisme. El Col·lectiu local d'Esquerra Unida vol convidar tothom qui vulga a acompanya-los eixe dia per reivindicar que fets com els que van passar a la nostra ciutat mai tornen a repetir-se.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana