Burriana: Borriana presenta la XIII edició del triatló més clàssic de la província


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2018/8/175772_104422/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Burriana | General | 14-08-2018
Borriana presenta la XIII edició del triatló més clàssic de la província

Els membres del Club Triatló Borriana han presentat al costat del regidor d'Esports de l'Ajuntament de Borriana, Vicent Granel, la que és ja la tretzena celebració del Triatló Ciutat de Borriana, que arribarà als carrers del districte Marítim diumenge que ve, 26 d'agost, quan a partir de les nou del matí es done l'eixida als primers participants. I seran solament els primers perquè tal com ha destacat el director tècnic de la prova, Héctor de la Cagiga, “realitzarem fins a tres eixides diferents amb diversos minuts de separació perquè el desenvolupament de la prova siga el més senzill possible i no dificulte l'evolució dels participants, ja que el Triatló de Borriana ha tornat a ser un èxit quant a convocatòria i tornarem a esgotar les inscripcions amb prop de 400 participants”.
Enguany la prova mantindrà l'itinerari que es va realitzar l'any passat de la prova ciclista, i passarà pel Camí Fondo, urbanització de Novenes de Calatrava, carretera del Grau i Avinguda Mediterrània, i d'aquesta manera, es deixarà totalment lliure l'avinguda del Port per a poder accedir a la zona marítima.
En la presentació de l'esdeveniment esportiu l'edil Vicent Granel ha iniciat el torn de paraula explicant que “estem molt satisfets de poder presentar una vegada més una de les proves més emblemàtiques de la nostra ciutat”. Granel ha volgut agrair el treball “del club organitzador, ja que coneixent el gran treball d'infraestructura i organització que comporta, és de lloar que seguisquen endavant amb un esdeveniment que mostra tant l'atractiu de Borriana com el treball ben fet que hi ha darrere”.
A continuació, ha sigut el president del club, Carlos Capella qui ha volgut retornar l'agraïment “tant als col•laboradors com l'Ajuntament, com als mateixos inscrits, ja que no han dubtat ni un segon a participar i ens demostren la seua confiança a l'hora d'organitzar el triatló”.
Finalment, el director tècnic de la prova, Héctor de la Cagiga, ha detallat alguns dels aspectes esportius que marcaran el desenvolupament de la prova: “cal destacar que després de dotze edicions, hem aconseguit depurar i optimitzar els circuits pels quals transcorre la prova”. A més, també ha explicat que “la prova decideix també la classificació en el Circuit Provincial, amb el que haver aconseguit tan gran nombre d'inscripcions és un gran motiu per a estar satisfets”. L'eixida tindrà lloc en la platja de l'Arenal a les nou del matí, per a després realitzar tres voltes al circuit per a bicicletes i dues més per a la carrera a peu, amb el que «esperem que la presència de públic siga constant durant tota la prova i cap a dos quarts de dotze es puga realitzar el lliurament de trofeus”.
Els representants del club han coincidit amb l'edil d'Esports a assenyalar que “esperem de nou un gran ambient tant a nivell de participants com de públic, a més d'assegurar que la competitivitat està assegurada amb la participació de grans noms del triatló en la prova. Així que ja no ens queda més que animar al públic a assistir diumenge que ve en la qual estem convençuts que serà una cita espectacular”.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana