Burriana: Borriana es mant fidel a la seua tradici de l'Ecce Homo i en suma una nova Fira del Comer


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2018/10/177754_106132/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2018/10/177754_106132/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Burriana | General | 12-10-2018
Borriana es mant fidel a la seua tradici de l'Ecce Homo i en suma una nova Fira del Comer

La tradici a Borriana d'aprofitar el dia festiu del 12 d'octubre per a visitar tant l'Ermita de l'Ecce Homo que es mant oberta durant la jornada, com el mercat ambulant en el qual tradicionalment els xiquets i xiquetes de la ciutat es fan amb joguets de tot tipus, ha crescut enguany amb la celebraci de la primera Fira de l'Ecce Homo del Comer de Borriana, que ha tingut lloc des de les deu del mat en el carrer Almessies, just al costat del mateix cam on t lloc el mercat ambulant. Fins a all s'han desplaat tant l'Alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, com diversos regidors i regidores entre els quals es trobava la de Comer, Maria Romero, qui ha comentat que ?una nova col?laboraci entre la Federaci de Comer de Borriana i l'Ajuntament ha fet que es puga celebrar aquesta segona edici de la Fira que creiem que s perfecta per a complementar la tradici de centenars i centenars de borrianencs i borrianenques que durant la jornada s'acosten fins al Cam de l'Ecce Homo per a viure el dia festiu?.
Tal com explica la tradici, va anar en aquest mateix dia de l'any 1787 quan en la partida del Rovellat de Borriana, un agricultor va trobar la imatge de l'Ecce Homo mentre treballava. Desprs de la construcci de l'ermita, es va convertir en un lloc habitual de peregrinaci per a aquelles persones que desitjaven sanar algunes malalties o esperaven la protecci. Avui, desenes i desenes de persones han tornat a acudir a l'ermita per a dipositar un ciri i posteriorment recrrer els gaireb dos quilmetres de cam en els quals se situen les parades de, especialment, joguets. Encara que la tradicional pilota de cuir amb el fil que permet el moviment de jo-jo entre la m i el terra que durant anys va ser el millor regal del dia per a xiquets i xiquetes, haja sigut substituda per tot tipus de joguets i entreteniments molt ms moderns, segueix sent un dia molt especial per als ms xicotets de la ciutat. Encara aix, s'han pogut escoltar diversos xiulets que durant anys tamb era la tradicional compra. En canvi, amb la segona edici de la Fira de l'Ecce Homo del Comer de Borriana s'ha volgut ?seguir augmentant eixa oferta comercial durant el dia, ja que centenars de persones s'acosten fins a la zona i des de la Federaci i la Regidoria vam creure ja el passat any que era una gran oportunitat perqu els establiments locals pogueren traure al carrer i acostar a la seua clientela els productes que habitualment dispensen en les seues tendes i comeros?. A ms, l'oferta es completava, pensant precisament en els ms xicotets, amb diverses activitats i tallers que durant la jornada han entretingut a tots i totes les que per la Fira passaven.
Desprs del seu pas per la Fira, l'Alcaldessa Maria Josep Safont, acompanyada per diversos dels representants municipals tamb s'ha desplaat fins al quarter de la Gurdia Civil i l'Esglsia de la Merc on s'ha celebrat la missa en honor a la Mare de Du del Pilar i on han estat presents els diferents responsables de la Gurdia Civil a Borriana, dels qui s patrona. Junt a les Reines Falleres, Judit Pesudo i Ana Gimnez, la mateixa alcaldessa comentava que ?una vegada ms Borriana uneix devoci i tradici en una jornada festiva com la d'avui, en la qual hem pogut veure com les diferents cites i celebracions del dia han sigut seguides per centenars de persones, i que s'han culminat amb, tamb, la missa en honor a la Mare de Du del Pilar, un acte en el qual hem volgut acompanyar a la Gurdia Civil en el seu moment gran?.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana