Burriana: Fuster (PP) anima a Puig a recollir taronja a Borriana per a patir les picadures d'una plaga que el Consell redueix a 'alarma social'


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2018/11/179021_107129/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Burriana | General | 16-11-2018
Fuster (PP) anima a Puig a recollir taronja a Borriana per a patir les picadures d'una plaga que el Consell redueix a 'alarma social'

El Partit Popular de Borriana ha convidat al president del Consell, Ximo Puig, a eixir del despatx i venir a Borriana a arreplegar taronja per a sotmetre's a la tortura d'una plaga de mosquits que segons la Generalitat Valenciana és solament una “alarma social”. “Ens sembla un insult a Borriana que des del Consell limiten l'impacte d'aquest insecte a una qüestió d'alarma generada entre els veïns. Quan hi ha famílies senceres que es veuen afectades per la tortura d'aquesta plaga perquè el PSPV els nega el sou que es guanyen en el camp”.
Per al PP, “la millor forma que el president del Consell es faça una idea clara de quin és l'impacte d'aquest insecte és venir a Borriana, trepitjar el terreny, acompanyar als agricultors com nosaltres hem fet, i patir la virulència d'un insecte que impedeix desenvolupar el treball en el camp d'una forma normalitzada”.
La visita, tal com ha assenyalat Fuster, “també pot incloure l'accés als camps d'entrenament on els clubs suspenen competicions impedits per l'atac dels mosquits”. I si té el mateix temps que dedica a la visita a l'Arenal Sound, “també pot ser interessant que s'acoste a un parc infantil, un qualsevol, o a un col·legi. També piquen ací”.
Des del PP reclamen “acció” davant la indolència d'un Consell l'única inversió del qual en matèria de mosquits ha sigut la de concedir a la tardor una subvenció d'1.699,02 euros. I mentre l'alcaldessa del PSPV, en lloc de defensar “els interessos dels veïns, fa de nou el més absolut dels ridículs”. “La escudera de Ximo Puig té clar que el problema sanitari que afecta als seus veïns li importa més aviat poc. Al mateix nivell que li preocupa al Consell, que no ha dubtat a posar-se de perfil i posar el focus de la responsabilitat en els ajuntaments, assenyalant-los com a únics responsables del tractament d'aquesta plaga”.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana