Burriana: Borriana licitarà abans de cap d'any la rehabilitació de Sant Blai


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2018/12/180022_107965/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2018/12/180022_107965/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Burriana | General | 13-12-2018
Borriana licitarà abans de cap d'any la rehabilitació de Sant Blai

L'Ajuntament de Borriana té previst licitar l'obra de rehabilitació de l'entorn de Sant Blai abans que acabe l'any, de manera que dins dels dos primers mesos de 2019 puga adjudicar-se i fins i tot arrancar els treballs que tindran un pressupost de 540.000 euros, IVA inclòs.
"Es tracta d'un projecte que afecta a tota la plaça i el carrer adjacent i també s'actuarà en les façanes lateral i posterior de l'ermita de *Sant Blai i s'instal·larà un jardí vegetal que servirà per a cobrir la part posterior dels habitatges que bufona amb el parc", va explicar el *edi de cultura i patrimoni, Vicent *Granel. De la mateixa manera, el tinent d'alcalde va explicar que aquesta actuació s'executarà en un període no inferior als quatre mesos.
*Granel va apuntar que el resultat serà "la recuperació d'un espai que Borriana tenia oblidat i devaluat. Borriana guanyarà un espai públic nou", que es denominarà 'Jardí de l'Hospital' en referència a l'antic hospital que hi havia annex al ermitori. "Volem que guarde un símil amb la història de *Sant Blai perquè es reconega la història de l'entorn de l'ermita del patró".
El consistori ja ha avançat tràmits amb la sol·licitud al Consell de la pertinent autorització per a dur a terme excavacions arqueològiques que se sumaran als tastos digitals que ja es van realitzar si escau. No obstant això, va explicar *Granel, "l'actuació serà molt superficial i pràcticament només s'actuarà en el subsòl per a la instal·lació de les canalitzacions dels desguassos d'evacuació d'aigües de pluja de la plaça resultant.
El projecte ha sigut redactat per l'estudi "el fabricant de *espheras" i tindrà una actuació total de 1.930 metres quadrats, dels quals 1.400 corresponen a la plaça existent al costat del *ermitorio i els restants pertanyen al carrer adjacent i paral·lela a la *Avinguda Juan Bautista Sanmartín. A més d'actuar per a construir una plaça d'esplai, es preveu "la posada en valor de les petjades arqueològiques" que perduren i per a això es realitzaran actuacions de restauració i consolidació. La intervenció també permetrà recuperar les tradicions i traces humanes dotant d'identitat la zona i recuperant la imatge del Jardí de l'Hospital, a més d'instal·lar una pèrgola que permeta disposar d'un espai polivalent, i també s'instal·larà la popular Font del Vaig veure, de manera que la tradicional festa es traslladarà a la plaça annexa al *ermitorio del patró.
El projecte contempla la utilització de materials propis del centre històric, així com un incremente de la massa d'arbrat i vegetació, entre la qual es contempla un jardí arqueològic i aromàtic.


Ple de pressupostos i reprovació
El saló de plens de l'Ajuntament de Borriana acollirà aquesta vesprada (19.00 hores) una de les sessions més importants de l'any. I és que en l'ordre del dia es presenten a aprovació els comptes municipals per a l'any vinent 2019. Encara amb tot, en aquesta ocasió altres dos punts incrementen encara més la importància de la sessió plenària d'aquesta vesprada. I és que també va a ple l'aprovació o no d'al·legacions veïnals al PAI Golf Sant Gregori. I, en tercer lloc, també està previst debatre en ple la moció conjunta presentada pels tres partits de l'oposició (PP, Cibur i Ciutadans) de reprovació de les maneres i maneres en els quals, suposadament, va tractar l'edil socialista Vicent Aparisi a dos veïns a les portes del Cementeri Municipal el passat 1 de novembre, festivitat de Tots els Sants.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana