Burriana: Borriana comptarà amb un Centre d'Atenció Primerenca comarcal


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2019/1/180747_108579/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Burriana | Servicios Sociales | 09-01-2019
Borriana comptarà amb un Centre d'Atenció Primerenca comarcal

Borriana destinarà 150.000 euros per a l'adequació d'un immoble de titularitat municipal per a acollir un Centre d'Atenció Primerenca (CAT) comarcal. En concret, aquesta instal·lació se situarà en una part de la nau que en el seu moment es va expropiar en la Avinguda Corts Valencianes.
Es tracta d'un immoble que es va haver d'expropiar com a conseqüència d'una sentència judicial, però que fins hui es troba només parcialment utilitzat com a depòsit municipal de cotxes. L'altra meitat de la nau estava en desús des del moment de la seua adquisició i ara es preveu donar-li ús a una part d'aquesta restant instal·lació a través de la instal·lació allí d'un Cat. Però lloc que encara restaria una part de l'immoble sense cap ús, des del consistori també pensa situar allí una aula de formació per a la policia local.
L'edil d'educació i alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, va explicar que "des de la Conselleria de Benestar Social ja van vindre a veure el local, enviem una memòria i ara ens han demanat un projecte que és en el que s'està treballant per a licitar l'adequació de les instal·lacions d'acord a les necessitats dels usos que li donarem". Es tractarà, va explicar Safont, d'un CAT Comarcal, "un Centre d'Atenció Primerenca per a xiquets de 0 a 6 anys" i s'unirà als també sol·licitats per als municipis de La Vall d'Uixó i Vila-real.
En el seu moment, va explicar Safont, "les tècniques del *ADI (Servei d'Atenció al Desenvolupament Infantil), de 0 a 3 anys, ja van redactar el projecte" que es va presentar a la Conselleria i que va obtindre el vistiplau d'aquest ens. L'edil va afegir que "el *ADI és un centre de detecció i actuació sobre xiquets d'exclusivament de Borriana, mentre que en el *CAT ja es duen a terme tractaments més especialitzats, com poden ser els d'audició, llenguatge... i serà un centre comarcal".
L'Ajuntament ha de posar un local a la disposició de Conselleria i després ja la institució autonòmica serà qui es farà càrrec del personal necessari.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana