Burriana: La denncia de Navarro contra Aguilera queda en no res: 'Sobresement lliure'


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2019/1/180969_108769/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Burriana | General | 16-01-2019
La denncia de Navarro contra Aguilera queda en no res: 'Sobresement lliure'

El Jutge del Jutjat de Primera Instncia i Instrucci nmero u, de Vila-real, ha donat carpetada a la denncia presentada per l'edil de Borriana Manel Navarro per una suposada incitaci al transfuguisme per part de la portaveu de Cibur, Mariola Aguilera. Els investigats "no sn fets constitutius d'infracci penal".
Per aquest motiu el titular d'aquest Jutjat ha dictat el 'sobresement lliure' al cas -resoluci judicial, adoptada en forma d'acte, que produeix la terminaci del procs. Es tracta d'un tipus de sobresement que nicament es pot donar quan concorren algunes de les segents circumstncies: Quan no existisquen indicis racionals d'haver-se perpetrat el fet que haguera donat motiu a la formaci de la causa; Quan el fet no siga constitutiu de delicte; i quan apareguen exempts de responsabilitat criminal els processaments com a autors, cmplices o encobridors. (article 637 de la Llei d'Enjudiciament Criminal, de 14 se setembre de 1882 (LECrim)-.
Per a aquest cas, el Jutge assenyala que desprs de dur a terme les diligncies oportunes, "no apareix degudament justificada la perpetraci del delicte que ha donat motiu a la formaci de la causa". Per aix, prossegueix el Jutge, dicta aquesta resoluci "atesa la declaraci poc precisa del denunciant".
De la mateixa manera, tamb es recolza en la resta de declaracions testificals preses "que si b no van estar presents en els fets denunciats mitjanant enregistrament, acrediten les relacions personals prvies que existien entre el denunciant i la investigada".
Finalment, el titular del Jutjat Numere Un de Vila-real assenyala que els fets "gravats intencionadament pel senyor Navarro" no tenen "gran rellevncia de carcter penal".

23-11-2017
El 23 de novembre de 2017 l'edil des Pot Borriana, Manel Navarro, va registrar una comunicaci davant la Fiscalia perqu investigara si hi havia delicte per oferiment laboral "que em van traslladar a canvi del qual se'm demanaven unes contraprestacions en la meua activitat com a representant pblic". Es tractava, resava l'escrit presentat, "d'un situaci en la qual em sent inquietat i crec que com a funcionari pblic i representant del poble crec que ha de tindre coneixement la justcia i que ser la justcia la que s'ha de pronunciar".

Enfront d'aquesta situaci, Aguilera va defensar que amb Rage Navarro hem tingut una relaci ms personal perqu ha estat pels despatxos de l'oposici plorant i demanant favors i consells". Una mica ms d'un any desprs i desprs del pas del cas de Fiscalia al Jutjat Nmero u de Vila-real, es decreta el 'sobresement lliure'.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana