Burriana: El Barri València en camí de recuperar l'activitat per al seu casal


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2019/2/182012_109698/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Burriana | General | 12-02-2019
El Barri València en camí de recuperar l'activitat per al seu casal

La comissió del Barri València ja comença a veure la data de recuperar el seu casal després de quasi un any d'inactivitat per les queixes per soroll d'un veí de la planta superior. A pesar que l'ús festiu d'aquesta instal·lació és temporal i limitat als moments en els quals els actes fallers estan al carrer, les reiterades denúncia van desembocar en la clausura del local i el posterior pelegrinatge de la comissió per a celebrar actes com la proclamació de les seues falleres en locals llogats ja siga en el nucli urbà o en un dels polígons industrials.
Les dues últimes celebracions, com el sopar de la nit de la seua exaltació o la celebració de la Nit de cap d'any, van tindre lloc en la *Llar Fallera.
Però tot això ja quasi és passat. El casal ja està en obres per a aconseguir l'aïllament acústic adequat per a insonoritzar-lo i evitar la més mínima molèstia als veïns. La primera fase d'aquests treballs ja resulta evident a la vista, encara que encara resten diversos dies de treball per davant abans d'aconseguir un local perfectament insonoritzat.
També arrere queden els problemes per a aconseguir els diners suficients per a escometre aquesta actuació.
La catalogació del casal com a 'seu festera tradicional "tipus B" ' no va impedir la clausura del local d'una de les comissions falleres de la localitat amb major activitat fallera. Però precisament això és el que els ha portat a aconseguir els diners per a escometre la insonorització i, d'aquesta manera, mantindre la vida de comissió fallera en la seua seu, enfront de l'emplaçament en què s'alcen els seus monuments infantils. I tot això s'ha fet, a més, sense perdre l'activitat fallera que queda confirmada, entre altres aspectes, amb les majestuoses carrosses de papers de seu amb la qual no solament van participar en la Batalla de Flors de setembre o amb les quals ho faran en les pròximes *Cavalcades del Ninot de principis d'aquest mes de març.
A diferència d'altres casals, el del *Barri València precisava d'una insonorització important i això implica un desemborsament econòmic parell atur ara ja està tot encarrilat i prompte esperen alçar la comunicació municipal de "suspendre el funcionament" de la seu festera fins que foren corregides les deficiències existents.
Aquesta comissió ja quasi ha solucionat el problema, però hi ha unes altres que estudien com afrontar situacions semblants. D'antuvi hi ha qui no s'atreveix ni a tirar una traca al migdia i uns altres que han de tancar a la mitjanit.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana