Burriana: El «Museu Faller», obert en falles


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2019/3/183235_110753/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Burriana | General | 16-03-2019
El «Museu Faller», obert en falles

Cultura i la Federació de Falles s'uneixen per a obrir els dies de la setmana fallera el nou museu faller

La Regidoria de Cultura i la Federació de Falles s'han unit per a què durant els dies de la setmana gran de les falles de Borriana el nou ?Museu Faller? de Borriana tinga obertes les portes perquè els veïns, veïnes i visitants puguen accedir a la nova sala expositiva en la qual es mostra tota la història de les falles de la localitat de la Plana.
El regidor de Cultura, Vicent Granel, ha explicat que ?abans de la setmana de falles han sigut centenars de persones les que han passat pel Museu Faller per a conèixer de prop la història de les nostres falles. L'esforç de la Federació de Falles i l'equip de treball del Museu Faller s'han esforçat a divulgar el contingut que es mostra en el museu, i ara, durant la setmana de falles, és necessari mantenir les portes obertes perquè la gent conega tot el seu contingut?.
D'aquesta manera, els dies 15, 16, 17, i 18 de març, el Museu Faller de Borriana estarà obert de 09.30 a 13.30 hores durant el matí, i de 17.00 a 20.00 hores cada vesprada, per a així, oferir també a les persones que visiten Borriana per a gaudir dels monuments, que també puguen conèixer el Museu que enguany s'estrena dins de les festes falleres. En el museu podran conèixer, a més de la història de les falles de Borriana, descobrir tot el treball que realitzen els fallers durant tot un any, com els llibrets de falla, carrosses, Creus de Maig, i també, reines falleres de tota la història de les falles de Borriana, ninots indultats dels últims anys, i acabar amb la mascletà 3D, ?encara que aquests dies podran gaudir de les mascletades en directe?.
El Museu Faller es va inaugurar el passat 8 de setembre, i des de llavors ha rebut milers de visites, ara amb la catalogació de museu permanent, serà un pas més per a la seua consolidació dins de la xarxa de museus de la Generalitat Valenciana.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana