Burriana: Ana Montagut deixa la política


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2019/3/183502_110978/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2019/3/183502_110978/2_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2019/3/183502_110978/3_M1.jpg
La Plana al Dia | Burriana | General | 25-03-2019
Ana Montagut deixa la política

Ana Montagut Borillo, el fitxatge estrela d'Alfonso Ferrada en les eleccions de 1999, deixa la política 20 anys després. Va entrar com a independent. Es va afiliar al PP quatre anys més tard i acabarà la seua carrera política amb la finalitat d'aquesta legislatura després d'haver-hi sinó un baluard del Partit Popular, partit en el qual ha exercit pràcticament tots els càrrecs. Des d'alcaldessa en funcions a portaveu i tinent d'alcalde dels poblats marítims, sense oblidar els càrrecs de regidor d'hisenda, joventut, educació i polítiques actives d'ocupació. Fins i tot va arribar a anar en llista al Congrés dels Diputats en les dues últimes eleccions nacionals.
De nou ara el seu nom estava en totes les llistes, a nivell municipal, autonòmic i també de nou per a les nacionals. Però ella ha dit "prou". S'aparta de la primera fila política per qüestions familiars i de treball, un treball que ha compaginat en major o menor mesura al llarg de les dues últimes dècades amb les seues responsabilitats polítiques. Ella ho defineix com, "de moment, punt i a part. El temps ja dirà i la vida, igual que en el seu moment em va posar en política i hui jo decidisc eixir d'ella, les coses poden canviar i decidir tornar. Però de moment continuaré a casa parlant de política diàriament i comprant el periòdic i seguiré com a coordinadora comarcal i amb la llibertat absoluta d'opinar sense preocupar-te que estàs en una institució o una altra".
Han sigut quatre legislatures que abasten quasi mitja vida. Una etapa que arriba a la seua fi i de la qual, assegura amb rotunditat, que "em vaig amb la consciència molt tranquil·la i l'ànima en pau. Hi ha moments que cal canviar de camí i a mi m'ha arribat el moment de donar un gir i fer coses noves".
Entre les coses de les quals més satisfeta se sent, de "haver portat coses bones per al meu poble, infraestructures (IES Llombai, local d'assajos, Casal Jove, col·legis o la tinença d'alcaldia del port), humanitzar la institució...", però ara, afig, "és el moment de pensar que hi ha altres persones, amb altres perspectives i que poden portar coses bones per a la població".
Es va després de vint anys a l'Ajuntament del seu poble, però amb una valoració popular per damunt de molts companys de corporació, alguna cosa que assegura que es deu a "el que a casa t'han ensenyat, és a dir, a tindre un respecte i a tractar bé a les persones i a haver-lo portat a totes les facetes de la vida i també a la política. I la veritat que és una satisfacció la valoració de la gent cap a mi, però no és que et dediques a la política, és a dir, si no em dedicara a la política, possiblement eixiria millor valorada". En aquest sentit Montagut recorda que en aquestes quatre legislatures "he arribat a fer quasi un centenar de noces civils i no per que me les hagen assignades, sinó perquè la gent me les ha sol·licitades. Això és un baròmetre bastant important i ací entra també la *incerteza del moment en el qual van començar a produir-se noces entre persones del mateix sexe".

Impulsora de l'Arenal Sound

Una altra de les coses de la qual se sent especialment partícip és d'acollir i ajudar a nàixer i consolidar el que hui és el festival amb més públic d'Espanya, l'Arenal Sound: "He sigut una boja romàntica de creure un projecte i portar-lo avance. Fins que va vindre l'Arenal *Sound i es va consolidar, del qual al final em considere la mare de la criatura, record que ja vam estar treballant i fins i tot vam tindre algun altre festival. Al final sí que aconseguim un festival de referència a nivell nacional. Va ser una sorpresa la seua arribada i amb molt de treball aconseguim portar-lo cap avant".

Té clara una cosa: "La política no és per a viure. Tota persona ha de tindre les seues inquietuds i qüestions laborals personals i és important que una persona senta quan ha d'anar-se". I precisament per això, no han aconseguit convéncer-la per a seguir: "soc una persona a la qual li agrada la política activa, però ara he de que renunciar a càrrecs institucionals perquè en la vida hi ha moments de canvi i en els quals cal triar i a mi m'ha arribat ara".
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana