Burriana: PP: El PSPV de Borriana gasta 6.700 euros en contractar a un traductor de búlgar


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2019/8/187640_114466/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2019/8/187640_114466/2_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2019/8/187640_114466/3_M1.jpg
La Plana al Dia | Burriana | General | 08-08-2019
PP: El PSPV de Borriana gasta 6.700 euros en contractar a un traductor de búlgar

Alejandro Clausell (PP) pregunta si l’atenció a una colònia que representa el 0,20% de la població también se va a extendre a altres comunitats més extenses

El PSPV de Borriana ha autoritzat una despesa de 6.720 euros amb la intenció de contractar els serveis d'un traductor de búlgar per a la ciutat. L'objectiu, tal com defineix el contracte que justifica la despesa, és interpretar i traduir entrevistes entre els ciutadans búlgars que resideixen a Borriana i l'administració local.
La despesa ha sigut objecte de preguntes per part del Partit Popular, qui hui mateix ha sol•licitat per registre copia de l'informe tècnic que avala el contracte. “Desitgem saber els motius i també si el PSPV i Compromís tenen previst estendre aquest servei a altres comunitats que resideixen a Borriana i no utilitzen la llengua espanyola com a llengua vehicular”.
Vicente Tejedo, regidor del PP en la ciutat, ha explicat que la colònia de búlgars que resideix en el municipi suposa un 0,20% de tota la població. “Ens plantegem que si l'ajuntament aprova una despesa propera als 7.000 euros per a atendre a aquests veïns és que tenen previst també contractar serveis de traducció per a altres comunitats que resideixen a Borriana, com és el cas de l'àrab, amb un 18% de ciutadans”.
La despesa per a les arques municipals “ho pagarem tots els veïns de les nostres butxaques”, per la qual cosa des del Partit Popular consideren “oportú”, que el PSPV detalle l'objectiu d'aquesta mesura que finança tota Borriana.
cal assenyalar que la prestació del servei de traducció búlgar es desenvoluparà en les instal•lacions municipals amb cita prèvia per part de l'interessat. “Desitgem conèixer si aquest servei es va a estendre a altres comunitats per a conèixer la previsió de despesa que ha estimat el PSPV i els idiomes que ha considerat oportuns contractar en funció del nombre de població estrangera que resideix en el nostre municipi”, ha declarat Tejedo.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana