Burriana: Ms de 400 alumnes de centres educatius de Borriana omplin el teatre Pay per a la representaci de l'obra Iaios


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2020/1/192302_118457/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Burriana | General | 15-01-2020
Ms de 400 alumnes de centres educatius de Borriana omplin el teatre Pay per a la representaci de l'obra Iaios

Un total de 430 alumnes de diferents centres educatius de la localitat han assistit aquest mat al teatre Pay de Borriana a la representaci de l'obra Iaios, amb l'objectiu, segons ha manifestat el regidor de Cultura, Vicent Granel, de comenar a tindre una contacte amb el teatre professional, i que coneguen de prop com valorar una obra de teatre i el seu contingut.
En aquesta ocasi s'ha comptat amb l'estrena de la nova versi de Iaios, de Joan Carles Sim, en el des aniversari d'aquesta adaptaci teatral tan premiada, dirigida per Carmen M. Serrano i interpretada per lvaro de la Puerta i Anna Dobon.
En aquesta versi, encara que respectant al mxim tant el text com la direcci inicial, s'han substitut els dos actors masculins inicials per una parella de germans, xic i xica, per a donar-li ms joc, perqu el pblic de menys edat es veja reflectit en Maria, mentre els adolescents queden absorts amb el personatge de Xavi, que s qui, de manera ldica, conta la histria dels seus avantpassats a la seua germana.
Vicent Granel ha destacat el valor pedaggic de l'obra en la qual el ms important s destacar la presncia de diferents llenguatges en qu s'utilitzen objectes quotidians en dess o abandonats per a la construcci en directe de titelles-personatges, fomentant la imaginaci de l'espectador.
El pblic infantil ha pogut conixer la histria d'un xiquet i duna xiqueta que a travs objectes que troben dels seus iaios, aconsegueixen reinterpretar la seua vida. Amb unes sabates velles, unes cartes, una gorra de ferroviari, unes maletes, una flor guardada entre les pgines d'un llibre, unes fotos en blanc i negre
Tot un mn de records que aquest xiquets comenaran a valorar, a mesura que descobreixen la histria personal dels seus iaios, d'un amor interromput per la guerra, en qu l'atzar i la voluntat s'entremesclen per a fer possible el naixement d'una famlia, el vincle que lliga els xiquets a un passat i a una memria que sn un regal de vida, perqu sense la histria de la seua famlia, els dos germans no existirien.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana