Burriana: L'Ajuntament de Borriana atorgar a Jos Pascual Ibez, Pepet, el ttol de Fill Predilecte de la Ciutat


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2020/1/192561_118679/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Burriana | General | 23-01-2020
L'Ajuntament de Borriana atorgar a Jos Pascual Ibez, Pepet, el ttol de Fill Predilecte de la Ciutat

La corporaci municipal, per unanimitat ha decidit nomenar com a Fill Predilecte de la Ciutat a l'artista faller borrianenc Jos Pascual Ibez, Pepet, referent indiscutible en el mn de les falles pel seu enginy, ironia i atreviment, amb el disseny i la construcci de falles amb molt de risc per sempre amb un equilibri encertat.
La sollicitud per a incoar lexpedient administratiu perqu siga atorgat el ttol de Fill Predilecte de la Ciutat a Jos Pascual Ibez ha sigut signada per la totalitat de membres que formen la corporaci municipal, regidors i regidores de tots els grups poltics. Aix doncs, la petici sha fet per unanimitat dels membres de la corporaci.
Desprs de la sollicitud unnime, iniciaran els trmits pertinents per a lesmentada concessi.
Semblana
El borrianenc Jos Pascual Ibez, conegut popularment per l'hipocorstic Pepet, ha sigut el primer artista faller borrianenc que va plantar una falla de categoria especial a la ciutat de Valncia, en 1970, ara fa cinquanta anys, amb dos primers premis en aquesta categoria, 1976 i 1979.
Al llarg de la seua carrera com a artista faller va plantar en total vint-i-vuit falles de la categoria especial, encara ara un rcord no superat per cap artista faller. Ha sigut l'nic artista borrianenc que ha plantat la falla principal de l'Ajuntament de Valncia i, a ms, en dos ocasions, en 1995 i en 1996.
Capdavanter entre el grup d'artistes fallers de Borriana, va iniciar el cam i va obrir les portes a les generacions ms reeixides d'artistes fallers de la nostra ciutat, que avui en dia formen el Gremi Provincial d'Artesans i Artistes Fallers amb seu a Borriana. No es pot entendre l'xit dels ltims temps dels artistes borrianencs sense el mestratge de Pepet.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana


Añadir comentario

Nombre (requerido)

Escriba su comentario

laplanaaldia.com se reserva el derecho de retirar todos aquellos comentarios y aportaciones que vulneren el respeto a la dignidad de la persona, que sean discriminatorios, xenófobos, racistas, pornográficos, que atenten contra la juventud o la infancia, el orden o la seguridad pública o que, a su juicio, no resultaran adecuados para su publicación. En cualquier caso laplanaaldia.com no será responsable de las opiniones vertidas por los usuarios a través de lo comentarios.

Comentarios