Burriana: L'Ajuntament ompli el diumenge de concerts, xerrades i molt més


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2020/1/192601_118713/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Burriana | General | 24-01-2020
L'Ajuntament ompli el diumenge de concerts, xerrades i molt més



• "La roba tradicional i Falles" una xerrada i una mostra a càrrec de Xavier Rausell a les 18h al Centre de Cultura la Mercè de Borriana
• Doric quartet, un grup de joves borrianencs a les 19h a l’Auditori Juan Varea
• Els actesLa festejos de Sant Antoni s'iniciaran a les 11 del matí al Port de Borriana i acabarà amb la tradicional foguera a la Plaça Jose Iturbi

La Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Borriana aconsegueix, cada vegada més, omplir l'agenda de diferents activitats per a tots els gustos i edats, amb l’objectiu de dotar la ciutat d’una àmplia oferta que satisfaça totes las inquietuds i sensibilitats.
El diumenge 26 de gener Doric, un quartet format per Luís Martínez al saxo soprano, Maria del Mar Sánchez al saxo alt, Adrià Marquès al saxo tenor i Miguel Zamón al saxo baríton, pujaran, una volta més, a l'escenari per a interpretar algunes obres de Álvarez, Iturralde, Fauré i Lago, a les 19h a l'Auditori Juan Varea, al carrer d'Ausiàs March, 12.
A més, a causa del temporal d'aquesta passada setmana, els actes i activitats amb motiu de la festivitat de Sant Antoni se celebraran també al llarg d'aquest diumenge. Des de les nou del matí tindrà lloc la concentració dels i de les cavallistes que durant tota la jornada participaran en les cercaviles i homenatges a Sant Antoni.
A les 9.30h, amb la presència de l'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, la regidora de Festes, Lluïsa Monferrer, i les reines falleres de Borriana, Elena Pastor i Julia López, tindrà lloc l'acte religiós amb la missa a la església de Port, preludi del posterior cercavila de mascotes per desfilar per l'Av. Mediterrània, Av. Jaime Chicharro, carrer del Migjorn, carrer Juan Sebastián Elkano, carrer Illes Columbretes, Av. Jaime Chicharro i Av. Mediterrània, finalitzant a l'església del Port, on es realitzarà el repartiment dels rotllos de Sant Antoni.
Un repartiment en el qual novament participaran les representants municipals i les reines falleres de Borriana oferint els rotllos i beguda per a tots aquells que decideixin rebre la protecció del sant per a les seus mascotes a través de l'aigua beneïda.
També a la vesprada, la celebració continuarà a les 18h a la plaça Major amb aquelles persones que vulguen participar en la cercavila amb els seus animals i mascotes, posteriorment, també podran en la posterior "Dansà i Bureo" que tindrà lloc, en aquest cas, a la plaça de la Mercè.
A partir de les 18h a la plaça Major s'iniciarà el recorregut habitual de la cercavila de mascotes en honor a Sant Antoni, pels carrers Major, la Puríssima, Sant Xotxim, Sant Vicent, el Pla, la Tanda, plaça Martí de Viciana, Tarancón, l'Escorredor, Mare de Déu de la Cabeza, Arbrets, Canalejas, Soledat, les Monges, el Raval, el Pla, Barranquet, la Mercè, Sant Isidre, Sant Serapi, Beata Mariana, Ausiàs March i Sant Pere Pasqual, finalitzant a la plaça de la Mercè, on novament els animals seran beneïts i es repartiran centenars i centenars de rotllos a les persones que assistisquen amb les seus mascotes.
A la plaça de la Mercè, 'Dansà i bureo de Sant Antoni' organitzat pel Grup de Danses Tradicionals l'Arenilla i amb la participació d'altres grups convidats. La 'Dansà' començarà a la plaça de Mercè i anirà avançant fins arribar a la plaça de Josep Iturbi, on s'encendrà la foguera de Sant Antoni i es ballarà el fandango final al voltant del foc.
Finalment, tindrà lloc un bureo a la mateixa plaça, amb música de rondalla, on tot aquell que vulga afegir-se podrà passar-s'ho molt bé ballant tota classe de balls tradicionals, com ara, jotes, seguidilles i fandangos, que tancarà la tradicional celebració de Sant Antoni a la ciutat.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana