Burriana: La programació de les festes patronals de Sant Blai dinamitzaran Borriana durant més d'un mes


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2020/1/192736_118830/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2020/1/192736_118830/2_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2020/1/192736_118830/3_M1.jpg
La Plana al Dia | Burriana | General | 27-01-2020
La programació de les festes patronals de Sant Blai dinamitzaran Borriana durant més d'un mes


• Cinc caps de setmana per a dinamitzar durant més d'un mes els festejos de Sant Blai
• Teatre, música, tradició i patrimoni en una programació d'oci i cultura amb motiu de les festes del patró de Borriana

La regidora de Festes, Lluïsa Monferrer, juntament amb el regidor de Cultura, Vicent Granel, han presentat aquest matí la programació en honor del patró de Borriana, Sant Blai, amb actes, des del 23 de gener fins al 23 de febrer, d’oci i cultura per a dinamitzar el municipi durant més d'un mes.
En la presentació Lluïsa Monferrer ha destacat com a novetat per a enguany les Jornades d'Història i Patrimoni de Sant Blai, que donaran a conèixer el projecte arquitectònic de l'entorn de l'ermita que està desenvolupant el Consistori.
Segons ha explicat la regidora de Festes, s'ha apostat per la “diversitat” en la programació per a “arribar a tota classe de públic”, també per a “ampliar l'oferta durant més d'un mes per a dotar-les de major abast i transcendència, i combinar “tradició, folklore, cultura, música i activitats infantils”.
Una programació que, ha indicat Monferrer, ja va començar la setmana passada amb la inauguració de l'exposició 'Emac.ex-hibition' en el Centre Municipal de Cultura la Mercè, el XIV Concurs de Teatre en valencià, el rosari i la missa en l'ermita de Sant Blai, entre altres activitats.
Per part seua, Vicent Granel, ha assenyalat que des de fa quatre anys s'ha conjuminat Festes amb Cultura perquè “hem volgut que Sant Blai tinguera una programació cultural i d'oci rellevant, i a l'altura del nostre patró, amb la qual cosa hem aconseguit que siguen fins a cinc els caps de setmana consecutius de programació”.
Al llarg d'aquesta setmana les activitats més pròximes a la festivitat en honor a Sant Blai adquireixen més força. Avui a les 17.30h, s'inicia el Cicle de conferències sobre la taronja de la mà del pastisser de Punt de Neu Òscar Vicent Chabrera, en la Sala de Plens de l'Ajuntament, al mateix temps que el rosari i la missa en honor al patró tenen lloc a l'ermita de Sant Blai a les 18h i 18.30h respectivament.
A més, també es comptarà amb un cap de setmana complet amb la tradicional festa de les Paelles de Sant Blai, el dissabte 1 de febrer a la Terrassa Payà i el carrer Sant Vicent, amb un actuació musical en directe, la XXI edició de la Volta a les Ermites i la XXIII Trobada de Boixeteres que es realitzaran el diumenge 2 de febrer, ambdós activitats convertides ja en una gran tradició a la ciutat.
El 3 de febrer, dia del patró de la nostra ciutat, arribarà amb la Font del Vi, un símbol ja de la nostra ciutat que comptarà amb un esmorzar popular, vi, suc de taronja, amb la III edició de la Degustació Popular de Taronges Flambejades de l'Associació d'Hostaleria de Borriana, i amb una mostra del folklore local i autòcton mitjançant l'actuació del Grup Infantil de Dansa Tradicional valenciana del Centre Municipal de les Arts Rafel Martí de Viciana de Borriana.
Del 6 al 16 de febrer, en la plaça Santa Berta, estarà el Circ Raluy Legacy amb un nou espectacle, en què la poesia, la màgia i la superació s'uneixen amb un elenc d'artistes internacionals i personatges estimats del circ.
La jornada del dia 6 continuarà amb la primera conferència sobre la història i el patrimoni de Sant Blai, en la mateixa ermita, a càrrec de l'arquitecte del Fabricante de Espheras Cooperativa d'arquitectura, Pasqual Herrero, i l'arqueòleg i director d'Arqueocas, Patrimoni i Arqueologia, José Albelda.
La setmana es tancarà amb la XIII Aplec de Gegants i Cabuts de Borriana, la tercera edició del Tardeo de Sant Blai a la plaça de la Mercè amb l'actuació en directe de l'orquestra Masters i la ja clàssica Cursa de Sant Blai a les 10.15h en al Pla i als carrers abjacents.
A més, els dies 14, 15 i 16 de febrer tindrà lloc una nova edició del Festival de l'EMAC., que després de l'èxit d'anys anteriors, des de l'Ajuntament s'ha tornat a “apostar fort amb un cartell que encapçala Rocío Márquez, a la qual precediran desenes de grups.
Finalment, la programació de Sant Blai acabarà, després de moltes i diferents activitats, amb una xarrada taurina a l'Auditori Juan Varea el divendres 21 de febrer a càrrec del prestigiós periodista David Casas (del canal Toros de Movistar+), acompanyat d'una figura del toreo, organitzat per la Federació Taurina de Borriana.
També s’inclou en el programa de festes la celebració del FAC (Festival d’Arts de Carrer de Borriana), que tindrà lloc els dies 21, 22 i 23 de febrer a la plaça Francisco Tomás i Valiente, i la III Ruta a cavall de Sant Blai el diumenge 23 a les 10h del matí amb una concentració de cavalls i carruatges al carrer el Calvari, organitzada pel Magnífic Ajuntament de Borriana i amb la col•laboració de l'associació Amics a Cavall de la Comunitat Valenciana.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana