Cabanes: Cabanes vol assegurar un any més la solemnitat de la tradicional ‘Entrà de Maig’


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2018/5/172006_101200/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Cabanes | General | 03-05-2018
Cabanes vol assegurar un any més la solemnitat de la tradicional ‘Entrà de Maig’

L'Ajuntament de Cabanes arran de la bona acollida que van tenir l’any passat les recomanacions per guardar l’ordre en la tradicional ‘Entrà de Maig’ vol agrair als veïns i veïnes del poble la seua col·laboració, pel que torna a editar les mateixes normes per garantir la solemnitat de la processó.
A més a més, a banda dels 400 ciris que es van repartir entre els veïns l’any passat, l’Ajuntament ha preparat per aquest any la mateixa quantitat de ciris junt amb tulipes per agafar-los i protegir així la via pública de la cera i facilitar la seua neteja.
Amb la finalitat de guardar l’ordre en la processó, s’han tornat a reprendre una sèrie de pautes que va formular l’any anterior l’Ajuntament de Cabanes junt amb el Consell Parroquial i el Grup de Danses, que serveixen als veïns per a orientar-se a l'hora de participar en un acte tan important.
La recomanació més destacable és, com en tot acte solemne, la de guardar silenci mentre la Mare de Déu recorre els carrers de Cabanes. El punt de trobada serà la Plaça de l'Església a les 20:45 hores on tots els que vulguen participar en la processó baixaran a la trobada amb la Mare de Déu acompanyats del dolçainer i el tabaleter.
Es demana als participants que ho facen en fila d'un en un, a banda i banda dels carrers per on transcorre l'acte. En el cas de les persones que participen en l'ofrena floral i que ho fan amb xiquets la petició és la mateixa, que el recorregut es faça de la manera més ordenada possible i sense aglomeracions. Una vegada entre la Verge del Bon Succés a l'església i arribe el moment de fer l'ofrena floral, cadascú s'acostarà amb el seu ram de flors i ho deixarà als peus de la imatge però no es podran fer fotos amb ella fins que no acaben d’ofrenar tots els participants.
Xicotets gestos com els que es demanen per part de l'organització ajuden a conservar les tradicions amb la solemnitat i respecte que mereixen, més si cap quan es parla d'una imatge religiosa tan important per al poble de Cabanes com és la seua patrona, la Verge del Bon Succés.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana