Castelló: El Carnestoltes programa tres fires per a dinamitzar l'oferta i promociona el Peix del Grau amb una fideuà monumental


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2017/2/154304_88231/1_M1.jpg
Publicidad
La Plana al Dia | Castelló | General | 17-02-2017
El Carnestoltes programa tres fires per a dinamitzar l'oferta i promociona el Peix del Grau amb una fideuà monumental

Del 24 al 26 de febrer el Grau es vestirà de Carnestoltes. Un intens cap de setmana amb més d'una vintena d'actes programats entre els quals s'inclouen novetats com la celebració de tres fires: una d'artesania, una altra de gastronomia amb foodtrucks i una altra d'atraccions infantils, l'organització de les festes nocturnes en la sala Opal i el reforç del transport públic amb serveis especials del TRAM. El tinent d'Alcaldia del Grau, Rafa Simó, i la regidora de Consum, Mary Carmen Ribera, han presentat avui la programació, que també inclou una fideuà monumental gratuïta el diumenge per a promocionar el Peix del Grau.

Simó ha explicat que enguany es mantenen els tres dies de Carnestoltes després de l'èxit de l'edició anterior i també s'aposta per celebrar la Gran Desfilada de Carnestoltes a partir de les 19:00 del dissabte “amb la intenció de seguir augmentant la participació en un dels actes centrals del Carnestoltes del Grau”. La Gran Desfilada de Carnestoltes partirà del carrer Xurruca i recorrerà Canalejas, Gravina i Bonavista. La concentració dels qui desitgen participar tindrà lloc en els carrers Mosén Lorenzo Cot i Monturiol.

Participaran el Rei Carnestoltes, comparses, carrosses, les xarangues Xaquexaqué i Curts do it, Pitakumba Batukada, Academia Coppelia, la companyia de teatre La Fam amb el sèquit del Rei Carnestoltes i la companyia Scura Splats amb l'espectacle Animatics. El lliurament de premis es realitzarà en la Sala Opal, on s'ha programat una disc-light (no se serviran begudes alcohòliques) para menors de 16 anys amb el DJ Sergio Porcar. A partir de les 0:00, també en la sala Opal, actuarà Jaume Blasco i des de les 2:00 fins a les 6:00 està previst un Especial Nit Remember.

El públic infantil tornarà a ser protagonista en el Carnestoltes del Grau després que l'any passat es potenciara la programació infantil. Així, el divendres a a les 18:30 en el parc de la Panderola se celebrarà l'Anunci del Carnestoltes amb la lectura de la Cridà Infantil de Carnestoltes a càrrec dels col·legis del Grau i l'actuació de la Banda del Drac amb l'espectacle Trasgos. La desfilada infantil de Carnestoltes està programat per al dissabte a les 11:00, recorrent els carrers Xurruca, Canàries i Sant Pere per a finalitzar en el parc de la Panderola.

A partir de les 12:30 el mateix parc de la Panderola albergarà un espectacle d'animació infantil titulat Iabadabadú i, a continuació, una Jam Session organitzada per l'escola de música la Va unir Musical del Grau amb la col·laboració de The *Smokings i Jazzback. De 16:00 a 19:00 s'han previst tallers infantils Viu Carnestoltes amb els sentits a càrrec d’Objetivo Cero. El diumenge a partir de les 11:00 se celebrarà un especial Sentim els Parcs.

Per la seua banda, l'edil Mary Carmen Ribera ha animat a participar en la fideuà monumental gratuïta en el carrer Sant Pere, diumenge a partir de les 14:00, a càrrec dels restaurants compradors habituals de peix en la llotja del Grau: Casa Santi, Casa Juanito, Terramilles i l’Escull. “Es tracta d'una oportunitat excel·lent de promocionar el *Peix del Grau”, ha apuntat Ribera.

La vetla de la sardina, els Versots de Botafocs, la desfilada i l'enterrament de la sardina, amb rematada pirotècnica inclosa, tancaran el Carnestoltes 2017 del Grau. Cal destacar que s'habilitarà un servei especial del TRAM fins a les 7:00 del matí les matinades del divendres i del dissabte.