Castelló: CseM assenyala l’incompliment en l’execució de les obres dels pressupostos participatius del 2016


 
La Plana al Dia | Castelló | General | 14-03-2017
 

La formació assembleària ha assenyalat les deficiències existents en l'execució dels pressupostos participatius del 2016. Aquest mecanisme de participació ciutadana ha comptat amb 1,6 milions d'euros, repartits entre 23 propostes dels 6 districtes de la ciutat.
Com a exemple de les mancances d'aquest procés han assenyalat una de les propostes aprovades en el Districte Sud, el parc per a majors i xiquets en el solar del carrer Larga en enfront del Centre de Salut del Perpetu Socorro.
La regidora de Castelló en Moviment, Anna Peñalver, ha assenyalat que es tracta d'una obra que no es pot portar endavant perquè depén del desenvolupament d'una unitat d'execució. «Pensem que si s'haguera informat millor al veïnat sobre la impossibilitat de portar endavant aquesta obra hi hagueren proposat una altra inversió en el seu barri» ha valorat Peñalver.
La participació ciutadana és un dels àmbits de treball més rellevants per a la formació municipalista. En aquest cas la regidora Peñalver valora críticament que «si el foment de la participació en les decisions de les polítiques públiques no es desenvolupa amb cura, pot provocar l'efecte contrari: desmobilitzar a la ciutadania perquè percep que l'administració no compleix la voluntat expressada».