Castelló: Castelló habilita una línia circular de bus en Magdalena que connecta mesons i fires i transport 24 hores els caps de setmana


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2017/3/155365_89083/1_M1.jpg
Publicidad
Fotografia /Galeria/2017/3/155365_89083/2_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2017/3/155365_89083/3_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2017/3/155365_89083/4_M1.jpg
La Plana al Dia | Castelló | General | 14-03-2017
Castelló habilita una línia circular de bus en Magdalena que connecta mesons i fires i transport 24 hores els caps de setmana

Línia circular de bus que connecta els principals focus festius, serveis especials de mascletaes i transport 24 hores en cap de setmana, amb horaris nocturns de TRAM i bus. Aquestes són les principals mesures introduïdes en la xarxa de transport urbà de Castelló durant les festes de la Magdalena que han presentat avui el regidor de Mobilitat, Rafa Simó, i el director general d'Obres Públiques, Transport i Mobilitat, Carlos Domingo.

Simó ha explicat que amb aquests canvis es pretén “potenciar l'ús del transport públic també en Magdalena i que siga una alternativa al vehicle privat motoritzat en els desplaçaments per la ciutat”. El regidor de Mobilitat ha afegit que “el transport públic summa seguretat, comoditat i itineraris i horaris adaptats, amb serveis nocturns inclosos, per a convertir-se en l'opció prioritària dels desplaçaments en Magdalena”.

Per la seua banda, Carlos Domingo ha subratllat que amb el dispositiu especial de bus i TRAM “volem garantir la mobilitat dels castellonencs i els milers de visitants que gaudeixen durant aquesta setmana dels diferents actes festius programats”.

Així, s'ha habilitat una línia circular Magdalena 2017 que connecta els principals focus de les festes. Amb un recorregut que parteix des de l'estació intermodal de trens i autobusos, discorrerà per passeig Morella, Pintor Oliet, avinguda l'Alcora, Doctor Clarà, República Argentina, parc de l'Oest, avinguda Borriana, Chatellerault, Ferran el Catòlic, Clara Campoamor, Pablo Iglesias, Columbretes, Pintor Carbó, Rosa María Molàs, Camí la Plana, Teodoro Izquierdo, ronda Magdalena, Passeig Ribalta, Cardenal Costa, avinguda Vall d’Uixó i Pintor Oliet.

“Aquest recorregut dóna accés als principals mesons i fires, com la fira de la tapa i la cervesa, la Fonda Asturiana, la fira de la cervesa artesanal, el mercat artesanal o la fonda del vi i també a esdeveniments com el Magdalena Circus o els castells de focs artificials”, ha apuntat Simó, qui ha subratllat que a més connecta l'estació, amb la possibilitat que els qui arriben a Castelló amb tren puguen desplaçar-se després amb autobús a qualsevol punt de la ciutat.

Aquesta línia circular Magdalena 2017 funcionarà del 18 al 26 de març, tota la setmana festiva, des de les 11:00 fins a la 1:00 de la matinada, “un horari ampli i amb una freqüència de sol 20 minutos per a atendre la demanda”. Aquesta línia circular substitueix a la L9, que durant la setmana de Magdalena no prestarà servei per l’afecció que les festes tenen en el seu recorregut.

Serveis especials del TRAM

El director general de Transport i Mobilitat ha explicat que “el TRAM oferirà serveis especials durant tota la setmana de festes, ampliant el seu horari de servei i la freqüència de pas, tant pel dia com a les nits”. D'aquesta manera, el TRAM ampliarà el seu horari i la freqüència habitual, que es mantindrà cada 12 minuts fins a les 00:00 hores. A més s'oferirà un servei especial nocturn fins a les 3 hores entre setmana, que s'ampliarà fins a les 6 hores els dos caps de setmana festius.

Aquest servei especial nocturn del TRAM funcionarà des de la 0 hores entre setmana. Els dies 20, 21, 22 i 23 hi haurà servei fins a les 3 hores cada 30 minut, mentre que els caps de setmana (dies 18, 19, 24 i 25 de març) hi haurà servei fins a les 6 hores cada 20 minutos. La nit del diumenge 26 de març es prestarà servei fins a 2 hores cada 30 minuts. Aquests horaris estaran disponibles i es podran consultar en la pàgina web del TRAM de Castelló http://www.tramcastellon.com.

Domingo ha afegit que “durant els actes festius, que no permeten una circulació pel centre de la ciutat, el servei del TRAM de Castelló es partirà en dos entre Grau-Cardona Vives, amb servei cada 10 minuts, i UJI-Fanal, amb servei cada 15 minuts”.

Servei especial mascletaes

També s'han habilitat tres línies especials de mascletaes. Una ruta connectarà el Pavelló Ciutat de Castelló amb el recinte de mascletaes, una altra ho farà des del Grup Lourdes i una altra des de Benadressa. Solament hi haurà un viatge d'anada i un de tornada adaptats als horaris de la mascletà. Així, el dissabte 18 les tres rutes partiran a les 11:00 i el retorn ho faran a les 12:45 (des de Calderón de la Barca) mentre que del dilluns 20 al diumenge 26 l'horari d'eixida serà a les 13:00 i la volta a les 14:45.

Finalment, la línia nocturna N1 que va des del Pavelló Ciutat de Castelló fins a l'Hospital General funcionarà amb horari perllongat fins a les 6.45 amb freqüències de 30 minuts el divendres 17, dissabte 18, diumenge 19, divendres 24 i dissabte 25 “de manera que els dos caps de setmana tindrem servei 24 hores de transport”.

Tots els canvis que es produïsquen en les línies de la xarxa pública de transport es podran consultar diàriament en www.castello.es, en l'apartat de mobilitat i transport públic.