Castelló: El 100% dels col·legis de Castelló trien entre el sistema plurilingüe intermedi o avançat


 
La Plana al Dia | Castelló | General | 16-03-2017
 

Conselleria d'Educació ha donat a conèixer avui les dades d'elecció dels col·legis de Castelló, on cap ha optat pel nivell bàsic

El regidor d'Educació, Enric Porcar ha donat a conèixer aquest matí les dades de la ciutat de Castelló sobre l'elecció realitzada pels centres sobre el model escollit dins del pla de plurilingüisme impulsat per la Conselleria d'Educació.

Així, Porcar ha manifestat que “avui hem conegut els resultats de l'elecció de les comunitats educatives respecte al sistema plurilingüe i cal destacar el resultat de la ciutat de Castelló, on més del 86% dels col·legis han escollit el model avançat, poc més del 13% han triat l'intermedi i cap col·legi ha optat pel model bàsic”.

“Açò significa que a partir de setembre d'aquest mateix any el sistema educatiu valencià a Castelló comptarà amb més llengües, oferirà més oportunitats i, per tant, també una major cohesió a nivell social en la ciutat”, ha especificat el regidor.

Porcar ha volgut “mostrar la nostra enorme satisfacció per l'elecció realitzada pels col·legis i les comunitats educatives respecte a les possibilitats de plurilingüisme que oferia Conselleria”.

A nivell de la província de Castelló, les dades són del 83% per al sistema avançat, el 10% per a l'intermedi i el 7% per al bàsic. Mentre, a nivell de País Valencià, el 54% han escollit el pla avançat, el 30% l'intermedi i el 16% el bàsic.

Aquestes dades demostren que les comunitats educatives reclamen més llengües, i més i millor plurilingüisme, que és el que ofereix la Conselleria d'Educació, respectant el punt de partida que ha considerat cada comunitat educativa.

A més, el marc de doble línia, que separava a l'alumnat i estava estancat des de feia anys, s'ha substituït per un paradigma diferent que ja ha demostrat des del primer dia que supera l'anterior esquema.