Castelló: El servei especial de bus el dia de la Romeria funcionarà des de les 7.30 de manera ininterrompuda


 
La Plana al Dia | Castelló | General | 17-03-2017
 

La Regidoria de Mobilitat de l'Ajuntament de Castelló habilitarà, un any més, un servei especial d'autobús per a pujar a la Magdalena aquest diumenge, 19 de març, amb motiu de la Romeria de les Canyes, que enguany estrena la seua declaració com Bé d'Interès Cultural Immaterial. El regidor de Mobilitat, Rafa Simó, ha explicat que el dispositiu “arrancarà a les 7.30 del matí i funcionarà de manera ininterrompuda fins a les 17.30, quan està previst que torne des de la Magdalena l'últim autobús de baixada”.

Els autobusos eixiran des de la Ronda Millars, a l'altura del Fanal. El punt de venda dels bitllets, que tindran un preu únic d'1,5 euros, estarà habilitat en la mateixa Ronda Millars cantonada amb la calle Arquitecte Traver (plaça Hort dels Corders). Simó ha destacat que “aquest servei especial d'autobusos és essencial per a facilitar que centenars i centenars de castellonencs o visitants puguen gaudir d'un dels esdeveniments més significatius de les festes de la Magdalena d'una manera còmoda”.

A més d'aquest servei, Renfe posarà en servei una oferta especial de trens de mitja distància en forma de llançadora, que circularan durant diumenge que ve 19 de març, des de les 9.15 hores a les 17.30 hores de la vesprada, ininterrompudament, amb motiu de la tradicional Romeria de les Canyes.

El trajecte d'aquests trens especials s'efectuarà entre Castelló i el baixador de Las Palmas, en tots dos sentits, amb una durada de viatge de cinc minuts. El primer tren eixirà de Castelló a les 9.15 hores i l'últim ho farà des de Las Palmas a les 17.30 hores. La freqüència de circulació de cada comboi serà de 25 minuts.

Els trens especials de Renfe Mitja Distància circularan amb l'oferta de places duplicada, la qual cosa significa aconseguir una oferta de 550 places per tren i completar una oferta total d'al voltant de 10.000 places. El preu del bitllet, que inclou anada i tornada, serà de 3,50 euros.

A més d'aquest servei d'autobús i trens per al dia de la Romeria, també s'ha habilitat un dispositiu especial de transport que reforça horaris i freqüències en autobusos i TRAM. Així, s'ha habilitat una línia circular d'autobús que connectarà les principals fondes, fires i comprats cada 20 minutos des de les 11.00 fins a la 1.00 de la matinada; també s'han establit tres serveis excepcionals de mascletaes i s'ha reforçat el servei nocturn d'autobús (N1 Nocturna) i TRAM, tant entre setmana com a caps de setmana, que hi haurà servei 24 hores.