Castelló: El Govern Municipal demana al PP que explique per què recolza l'estiba a Castelló però vota el contrari a Madrid


 
La Plana al Dia | Castelló | General | 17-03-2017
 

El Govern Municipal ha demanat al PP que aclarisca per què a Castelló recolza una eixida dialogada al conflicte de l'estiba però en el Congrés dels Diputats vota el contrari. El tinent d'Alcaldia del Grau, Rafa Simó, ha lamentat “l'engany del PP als treballadors portuaris, als quals diu recolzar en Castelló però la realitat és que a Madrid els dóna l'esquena”.

Simó ha qualificat “d’hipòcrita” l'actitud del PP i ha instat al Grup Municipal Popular a traslladar als seus diputats “els acords que es prenen per unanimitat en el ple de l'Ajuntament de Castelló i al fet que els hi prenguen de debò”. El tinent d'Alcaldia del Grau ha assegurat que “el suport a la declaració institucional en el ple del passat mes de febrer respon més una operació d'estètica política que a una voluntat real d'apostar per una solució dialogada”.

“El PP ha mostrat a Madrid la seua vertadera cara i ha confirmat que mai ha estat del costat dels treballadors de l'estiba”, ha subratllat Simó, qui ha afegit que no s'entén que voten una cosa en el ple de l'Ajuntament i després el seu diputat Miguel Barrachina justifique el decret del Ministeri, diga haver rebut amenaces dels estibadores, encara que no les concreta, i censure els sous que perceben “treballadors sense titulació”, en paraules del parlamentari del PP. “Va ser una actuació com a mínim qüestionable d'un representant de la ciutadania en el Parlament”, ha indicat el tinent d'alcalde.

Cal recordar que els cinc grups polítics que integren la Corporació van recolzar una declaració per a mostrar el respatler explícit de l'Ajuntament de Castelló al port i als treballadors portuaris davant la decisió del Govern de liberalitzar les condicions laborals del sector de l'estiba. En la declaració s'explicava que és necessari cercar una solució als problemes de contractació dels estibadors i s'ha acordat instar al Ministeri de Foment a obrir una via de negociació amb les parts implicades de forma urgent per a analitzar els efectes que ja estan ocasionant a l'economia local la implantació del decret en la seua actual redacció.

El sector de l'estiba és clau per al funcionament dels ports i, per tant, per al conjunt de l'economia, atès que les instal·lacions portuàries canalitzen el 86% de les exportacions i el 60% de les importacions de l'Estat i són fonamentals per a moltes empreses.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana