Castelló: Castelló ultima una ordenança reguladora de l'estacionament d'autocaravanes


 
La Plana al Dia | Castelló | General | 17-03-2017
 

L'Ajuntament de Castelló està ultimant la redacció d'una ordenança que permetrà
regular l'estacionament d'autocaravanes en tot el terme municipal i poder garantir així una correcta distribució dels espais públics. L'engegada del primer pàrquing municipal del Mediterrani situat en primera línia de platja ha convertit a Castelló en punt de referència per a les autocaravanes de tota Europa, la qual cosa està suposant importants beneficis econòmics per als comerços i restaurants de tota la zona a més de contribuir a la desestacionalització del turisme en la nostra ciutat.

Cal recordar que l’autocaravanista viatja una mitjana de cent dies a l'any; amb un poder adquisitiu mitjà alt (els vehicles oscil·len entre els 50.000 i més de 100.000 euros) i molt compromesos amb el medi ambient, amb el que són molt menys agressius per a l'entorn que altres modalitats turístiques.

Ara, amb la posada en funcionament de l'ampliació del pàrquing d'autocaravanes, les obres de les quals s'iniciaran en breu i que permetrà acollir a més de 40 diàries, es limitarà l'estacionament d'autocaravanes en els pàrquings del Parc Litoral “per a afavorir un ús equilibrat dels espais públics entre tots els vehicles”, segons ha explicat el regidor de Mobilitat, Rafa Simó.

Les autocaravanes podran estacionar en el pàrquing habilitat al costat del
Planetari, amb més de quaranta places, així com en altres punts del terme municipal, però els pàrquings del Parc Litoral quedaran reservats per a un altre tipus d'usuaris, que precisen d'aquests espais, precisament ara que arriba la temporada forta. Amb aquesta decisió de reservar la zona de pàrquing habilitada del parc litoral per a la resta de vehicles, es persegueix l'equilibri entre totes les parts per a aconseguir el major benefici possible, ha apuntat Simó.

Un dels principals objectius que s'està perseguint des de l'Ajuntament és,
precisament, posar en valor els grans potencials turístics de la ciutat de Castelló, per a atraure a visitants en totes les seues modalitats turístiques.