Castelló: El PP aposta per més llibertat i menys impostos per a la Comunitat


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2017/3/155502_89189/1_M1.jpg
Publicidad
La Plana al Dia | Castelló | General | 17-03-2017
El PP aposta per més llibertat i menys impostos per a la Comunitat

El Partit Popular ha presentat avui a Castelló la ponència econòmica que es debatrà en el congrés regional de l'1 i el 2 d'abril que se centrarà a apostar per més llibertat i menys imposats per a la Comunitat Valenciana.

La ponència titulada 'La Ruta de les oportunitats' l'han presentat el responsable en matèria econòmica del PPCV, Rubén Ibáñez, Juan Fuster encarregat de la part d'administració local i Juan José Berenguer, encarregat de la part d'Infraestructures. “Volem que la Comunitat Valenciana siga un imant per a les inversions i no un repel·lent, com ocorre ara amb el Pacte del Titànic”, ha manifestat Ibáñez.

La ponència econòmica és una “esmena a la totalitat a l'escenari actual” que suposen les polítiques intervencionistes de la Generalitat. L'eix de la ponència serà “la llibertat de les persones i els emprenedors” per a portar avant els seus projectes empresarials i personals i puguen crear ocupació. Per a açò, entén Ibáñez, “és necessari acabar amb les prohibicions, limitacions i imposicions” del Consell.

El Partit Popular de la Comunitat Valenciana aposta per “esta administració més reduïda, que allibere grassa per a guanyar múscul”, en definitiva, “volem menys administració i més oportunitats”. Aquesta serà la manera que es puguen baixar els impostos perquè els ciutadans disposen de més recursos. Els populars aposten per suprimir l'impost de Successions i harmonitzar els de patrimoni i transmissió patrimonial a diverses escales, segons la disponibilitat econòmica dels contribuents. Al mateix temps, Ibáñez va anunciar el rebuig total del PPCV a la taxa turística.

La reducció de l'Administració, entén el responsable popular, no suposarà una reducció en polítiques socials, tot el contrari: “Apostem per un augment de la despesa social i ocupació enfront de l'increment del sector públic, que ha de ser sostenible i no el racó on Puig i Oltra col·loquen als seus”, manifesta el coordinador de la ponència econòmica popular.

Enfront d'una economia dirigida des de la Generalitat, el Partit Popuar de la Comunitat Valenciana aposta pels sectors productius per a donar valor afegit al teixit: “Las inversions es mesuren ara per ideologia, no per rendibilitat. No pot ser que l'Administració diga el que sí i el que no es pot fer”, va manifestar Ibáñez. En definitiva, la ponència econòmica del Partit Popular és “un disseny de futur que passe pàgina” de la situació actual.

Tal com ha advertit Juan Fuster, el Partit Popular de la Comunitat Valenciana defensa a les administracions locals i diputacions com “les administracions més pròximes als ciutadans”, segons ha manifestat i reivindica un finançament just també per a elles en paral·lel a la modificació del sistema autonòmic que ara es debat. Els populars asseguren que “les diputacions són la garantia d'igualtat i l'antídot a la divisió entre habitants de primera i segona”. Esquerre va posar com a exemple a aquestes institucions com “rentables i ben gestionades”.

L'alacantí Juan José Berenguer serà l'encarregat de redactar la part d'infraestructures de la ponència política com un “element vertebrador i generador d'augment de capacitat exportadora” de l'autonomia. Es basa en tres eixos: Corredor Mediterrani; Tren de la Costa i Aigua.