Castelló: La Regidoria d’Ocupació promou la innovació i l’emprenedoria social a Castelló


 
La Plana al Dia | Castelló | General | 11-07-2017
 

La I Jornada sobre Innovació i Emprenedoria Social que se celebra a Castelló aquest dijous, 13 de juliol, pretén aportar una àmplia visió de l’emprenedoria social, cercar connexions en organitzacions internacionals que recolzen projectes d’emprenedoria social i promoure la revisió d'estratègies d'empreses ja consolidades. La regidora d'Impuls de l'Activitat Econòmica, Patrícia Porta, destaca que aquesta jornada “s'emmarca dins dels objectius del Pla Estratègic d'Ocupació de la nostra ciutat, que aposta per difondre la importància de l’emprenedoria social”.
Jornades com aquesta, ha afegit l'edil Patrícia Porta, “tenen com a objectiu informar a les persones emprenedores sobre les opcions de formació, suport i finançament que existeixen en l'ecosistema emprenedor per a aportar solucions a problemes socials des dels seus projectes”. La regidora ha apuntat que durant la sessió es podrà “compartir experiències i intercanviar informació sobre innovació i emprenedoria social, generar xarxes de contactes o conèixer tendències”.
Quatre ponents abordaran la Innovació i l’Emprenedoria Social des de diferents perspectives. Des del punt de vista de l'educació, Peter Ptashko, amb àmplia experiència internacional en el sector educatiu orientat a emprenedors socials, presentarà diferents tendències que porten a estudiants i joves professionals a reflexionar i aprofundir en els avantatges i desavantatges d'aplicar eines empresarials al sector social, i investigar models de gestió innovadors per a resoldre els reptes de l’emprenedoria social.
Aitor Ojanguren, fundador de Koiki, presentarà la seua experiència com a emprenedor social després d'haver rebut finançament d'inversors nacionals i internacionals, escalant el seu impacte social i incrementant la seua rendibilitat.
José Luis Ruiz de Munain, co-fundador d’UnLtd Spain, analitzarà la labor d’UnLtd Spain i de la seua xarxa internacional d'acceleradores amb el propòsit de generar i difondre informació sobre emprenedories socials, les metodologies de suport als mateixos, i el coneixement que transforme als actuals i futurs capdavanters de la creació d'empreses.
Finalment es presentaran les tendències que estan guanyant força en el sector financer, integrant aspectes ètics en les seues operacions financeres, com en l'administració pública, les institucions financeres, fundacions, bancs comercials o fons de capital de risc de la mà de Juan Antonio Sanchís, director de la zona Aquest de Triodos Bank.
L'esdeveniment tindrà lloc el pròxim 13 de juliol, en el Centre CIES (C/Lituània, 10) a Castelló de 09.00 a 12.30 hores. L'assistència és gratuïta i pot consultar-se el programa complet en la pàgina web d’UnLtd Spain (http://ow.ly/uhjp30dx3nh). Aquells interessats a registrar-se poden fer-ho a través d'aquest enllaç http://ow.ly/zrlw30dx3ir.
Aquesta jornada, organitzada per l'Ajuntament de Castelló en col•laboració amb UnLtd Spain i el Consorci Pacte Local per l'Ocupació de Castelló de la Plana (CXE) s'emmarca dins d'un pla d'acció engegat per l'Ajuntament de Castelló per a la difusió de la importància de l’Emprenedoria Social.