Castelló: Mulet retreu Foment no haja actuat per descongestionar la N340 durant el FIB o el Rototom


 
La Plana al Dia | Castelló | General | 21-08-2017
 

El senador de Compromís, Carles Mulet, ha tornat a incidir en la manca total de sensibilitat de l'administració central cap a les comarques de Castelló retraient que, de nou, tot i la saturació viària provocada per la temporada de festivals, no s'haja pres cap mesura per alleujar les carreteres amb els certàmens d'aquest any del Rototom o el FIB a Benicàssim.

Segons Mulet "la gent que fa servir la N340 per acudir al seu lloc de treball ha vist com durant les setmanes que s'han celebrat aquests concerts, la nacional al seu pas per Benicàssim era un embut amb llarguíssimes retencions; 177.000 assistents al FIB o 220.000 en el Rototom, s'han sumat als estiuejants habituals d'aquest municipi de la Plana Alta; tot això en un recinte al costat de la N340, amb fortes mesures de seguretat i limitacions de trànsit que han saturat encara més aquest vial, sense que s'hagen pres les mesures que serien exigibles".

Per al senador castellonenc "això, unit a un deficient servei de transport públic no només de Castelló i la Plana Baixa amb Benicàssim, sinó amb tot el nord de Castelló, obliga a utilitzar la N340 inexcusablement si no es vol passar per caixa de l'AP7. Hem vist com en casos puntuals com aquests, Foment sí que actua en altres demarcacions i garanteix la gratuïtat de les autopistes de peatge per ajudar a descongestionar altres vies. Aquí, un cop més, no se'ls ha ocorregut", ha lamentat.

Mulet afirma que aquest situació és només una mostra més del menyspreu cap a les comarques de Castelló "evidentment hauria d'estar gaudint des de fa dècades d'una Ap7 gratuïta i d'uns rodalies almenys fins a Vinaròs, però gràcies als governs centrals del PP i el PSOE continuem en el més absolut oblit. Actuar al FIB o Rototom amb pegats com aquests serien només gestos de bona intenció, però de nou es demostra que no estem en la ment dels successius governs de Madrid ni amb mesures temporals com aquestes".

El senador de Compromís ha demanat que aquestes mesures es valoren de cara a futures celebracions de macrofestivals a Benicàssim fins a la gratuïtat completa de l'AP7. "Concerts com aquests són una benedicció per a les nostres comarques tot i els problemes que puga comportar com qualsevol altre acte massiu, però no per això l'administració central ha d'assumir un paper passiu i no esforçar-se a minimitzar els impactes negatius que puga comportar, com és la sobresaturació de la N340", ha conclòs.