Castelló: L’Escola de Matí i Vesprada suma ja prop de 300 inscripcions en 11 col•les només per a l'horari matutí


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2017/9/163023_93857/1_M1.jpg
Publicidad
Fotografia /Galeria/2017/9/163023_93857/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Castelló | General | 13-09-2017
L’Escola de Matí i Vesprada suma ja prop de 300 inscripcions en 11 col•les només per a l'horari matutí

La vicealcaldesa i regidora d'Igualtat, Ali Brancal, i el regidor d'Educació, Enric Porcar, han presentat avui les novetats sobre l’Escola de Matí i Vesprada que ofereix l'Ajuntament de Castelló a tots els col•legis públics de la ciutat, una iniciativa que permet la conciliació familiar i laboral i que confirma la ferma aposta de l'Ajuntament per a millorar l'educació pública. En la presentació han estat acompanyats per Tatiana García, coordinadora del servei i Mª Carmen Medina, qui s'encarrega de l'administració de l’Escola.

Així, Brancal ha explicat que aquest servei “pretén facilitar que els pares i mares puguen seguir amb els seus horaris laborals i no hagen de deixar el treball per no poder atendre als seus fills fóra de l'horari escolar”. El servei d’Escola de Matí s'ofereix entre les 7.30 i les 9.00 hores i el d’Escola de Vesprada de 17.00 a 18.30 hores. El primer va iniciar dilluns passat i el segon s'iniciarà a partir del mes d'octubre i fins a maig, que és quan els escolars amb jornada partida fan horari de matí i vesprada.

La vicealcaldesa també ha volgut destacar que “a més d'ajudar als pares en la conciliació, el més important és que els escolars estan treballant uns valors i, mentre estan en l’Escola de Matí i Vesprada, duen a terme un treball d'aprenentatge sobre igualtat”.

Per la seua banda, el regidor d'Educació ha subratllat que “l’Escola és el millor servei per a l'escola pública perquè no es tracta que els xiquets i xiquetes passen l'estona mentre els pares treballen, sinó que se'ls ofereix una sèrie d'activitats educatives per a millorar l'aprenentatge”.

A dia d'avui, el projecte ja compta amb 292 xiquets i xiquetes inscrites en 11 col•legis de la ciutat (Estepar, Isidoro Andrés, Vicent Artero, Juan G. Ripollés, Cervantes, Censal, Jaume I, Vicent Marçà, La Marina, Pintor Castell, i Manel Garcia Grau) encara que aquesta xifra no és definitiva ja que la matrícula està oberta durant tot l'any, de manera que els xiquets puguen inscriure's en aquestes activitats en qualsevol mes del curs escolar. Els col•legis amb més escolars inscrits fins al moment són l’Estepar, amb 59; l'Isidoro Andrés, amb 51; el Vicent Marçà, amb 36; i el Juan G. Ripollés, amb 33. Per a atendre a aquests quasi 300 escolars, l’Escola de Matí i Vesprada compta amb prop de 25 monitors especialitzats, entre els quals també hi ha dos especialistes en espectre autista per a atendre a sengles xiquets amb aquest trastorn.

L'empresa encarregada de gestionar el servei de Escola de Matí i Vesprada és Oca Group, els qui tenen un projecte educatiu que el seu objectiu és “donar la possibilitat de conciliar millor la vida familiar i la laboral i també contribuir a un desenvolupament integral dels xiquets i xiquetes perquè treballen valors com la igualtat o la cooperativitat”, segons ha manifestat la coordinadora, Tatiana García.

El preu de l’Escola de Matí i Vesprada és de 25 € per als xiquets i xiquetes que van només al matí o només a la vesprada i de 40 € per als alumnes que van matí i vesprada. El servei s'ofereix per a edats compreses entre els 3 i els 12 anys.