Castelló: Cultura presenta l’exposició Hàbitat Artístic Castelló 2017 de la mà dels artistes Jorge Julve, Carlos Asensio i Casandra Bolumar


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2017/9/163291_94076/1_M1.jpg
Publicidad
La Plana al Dia | Castelló | General | 19-09-2017
Cultura presenta l’exposició Hàbitat Artístic Castelló 2017 de la mà dels artistes Jorge Julve, Carlos Asensio i Casandra Bolumar

La Regidoria de Cultura, encapçalada per Vero Ruiz, ha presentat l’exposició de la setena edició de les Beques Hàbitat Artístic Castelló. Per primera vegada, aquesta ha comptat amb “una convocatòria per a que 6 artistes de la província de Castelló poguessin tindre l’oportunitat d’anar a formar-se a Berlín i Barcelona”, ha explicat l’edil Ruiz.

En concret, quatre de les beques es desenvolupen en la residència La Rectoria a Sant Pere de Vilamajor (Barcelona) i les altres dues en la residència GlogauAir, Artist in Residence Program (Berlín). Cal recordar que en anys anteriors era un únic artista el que es beneficiava del projecte a l'estranger mentre els altres quatre restants havien de realitzar-lo a Castelló.

Tres dels beneficiaris d’aquesta beca, Jorge Julve, Carlos Asensio i Casandra Bolumar, han acabat ja la seua estada en aquests centres i seran els artistes que a partir de demà 20 de setembre exposaran les seues obres. Les obres de Julve (Descontento filtrado), Asensio (Inhospitable places) i Bolumar (La humanidad plantada) estaran fins el 27 d’octubre a la Casa de Cultura.

Tots ells han valorat l’experiència i l’estada a altres ciutats com a necessària, positiva i molt enriquidora. Asensio ha manifestat estar molt content amb aquestes beques perquè “ajuden als artistes emergents a desenvolupar-se i obrir nous camins”. Així mateix, Bolumar ha volgut remarcar que la seua estada a La Rectoria ha sigut idònia “pels seus espais sense distraccions que m’han permès centrar-me en la meua obra i tindre temps per a la imaginació”. D’altra banda, Julve s’ha quedat en “poder compartir els tres mesos a Berlín amb artistes d’altres països”.

Ruiz ha expressat que aquest canvi en les Beques Hàbitat Artístic Castelló “és molt més enriquidor per a que els artistes puguen tindre l’oportunitat de poder eixir a formar-se, conèixer altres cultures, interactuar i aprendre d’altres persones amb altres punts de vista i orígens”. “Al cap i a la fi, el que volem és ajudar als nostres artistes a tindre oportunitats que malauradament son tan difícils de tindre en aquests moments”, ha declarat la regidora Ruiz.