Castelló: Castelló potencia i enriqueix la campanya Sentim els Parcs amb propostes més participatives


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2017/10/164309_94880/1_M1.jpg
Publicidad
La Plana al Dia | Castelló | General | 18-10-2017
Castelló potencia i enriqueix la campanya Sentim els Parcs amb propostes més participatives

La Plaça Illes Columbretes, la Plaça Vilanova d’Alcolea, l’Avinguda Blasco Ibáñez, el Mas Blau i el Jardí del Port són les zones verdes que protagonitzen la campanya de dinamització i foment de l’ús social dels parcs fins al mes de desembre a la ciutat de Castelló. Sentim els Parcs és una campanya conjunta de les regidories de Cultura, Esports i Sostenibilitat Ambiental, a la qual ara també s’uneix Educació.

La regidora de Cultura, Verónica Ruiz, ha manifestat que “es tracta d’una iniciativa del govern per tal de democratitzar i descentralitzar la cultura, visitant tots els districtes excepte el centre perquè és on sempre es desenvolupen més propostes que a la resta de la ciutat”.

Amb la nova proposta, en compte de tots els diumenges de l’any les activitats es realitzaran en diumenges alterns a partir de les 11.00 hores. Un canvi motivat pel fet que “era molta exigència aconseguir omplir places i parcs, aleshores hem decidit reduir els caps de setmana a la vegada que potenciem i fem aquests sentim els parcs més rics”, ha explicat el regidor d’Esports i d’Educació, Enric Porcar. A més, Ruiz ha afegit que “ja no hi haurà propostes disperses, sinó que centralitzarem a una proposta concreta i en aquest cas comencem amb Sentim els Parcs Ballant, on hi haurà una professora o professor ensenyant a ballar diferents modalitats”.

Porcar ha insistit en la presentació d’aquesta nova proposta en la necessitat de fer-ho més participatiu per tal que done temps a “contactar i comptar amb les associacions i escoles del voltant i així aconseguir la implicació i participació del veïnat, perquè la festa ha de ser dels veïns i veïnes”.

Així mateix, la regidora de Sostenibilitat Ambiental, Sara Usó, ha explicat que cada trimestre les activitats se centren en una temàtica ambiental que ajude a divulgar valors ambientals a través de jocs, tallers o activitats per a tots els públics. Usó ha destacat la importància d'aquesta campanya anual amb la qual l'Ajuntament de Castelló, a través de les regidories de Sostenibilitat Ambiental, Cultura, Esports i Educació, potencien l'ús social de parcs, places i espais verds de tota la ciutat.

Per al pròxim diumenge 22 d’octubre la programació compta amb una jornada d’esgrima amb la col•laboració del Club Esgrima Azahar, amb activitats de sensibilització ambiental amb la temàtica de la Terra, amb els jocs educatius per a la família ‘Juga Fusta’, amb una Masterclass de lindy hop i amb un concert de Party Swingers.

La resta de programació fins a desembre serà la següent: el 5 de novembre amb tallers de blues dance i l’actuació de Delta Express a la Plaça Villanova d’Alcolea; el 14 de novembre tallers de Bollywood i l’espectacle musical d’Indú Percussió Experience a l’Avinguda Blasco Ibáñez; el 3 de desembre tallers de salsa i ritmes llatins al Mas Blau; i el 17 de desembre amb una jornada de ball espanyol i flamenc al Jardí del Port.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana