Castelló: Castelló acull la 4ª edició de la Fira Internacional d’Art Contemporani Marte


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2017/10/164364_94923/1_M1.jpg
Publicidad
Fotografia /Galeria/2017/10/164364_94923/2_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2017/10/164364_94923/3_M1.jpg
La Plana al Dia | Castelló | Cultura | 19-10-2017
Castelló acull la 4ª edició de la Fira Internacional d’Art Contemporani Marte

La regidora de Cultura de l’Ajuntament de Castelló, Verónica Ruiz, ha presentat aquest matí la 4ª Edició de la Fira Internacional d’Art Contemporani de Castelló Marte 2017, que tindrà lloc a l’Auditori i Palau de Congressos de Castelló. Ruiz ha estat acompanyada pels organitzadors Enrique Bocàngelus i Joan Feliu de 687 Utòpica, el diputat provincial de Cultura, Vicent Sales, i del galerista Amalio Gaitero.

Ruiz ha explicat que “Marte va nàixer amb la vocació de socialitzar d’una manera o d’altra l’art contemporani donant la possibilitat al fet que els ciutadans puguem tindre una visió molt més senzilla i no tan parapetada que moltes vegades tenim respecte a aquest art”. “La fira té l’objectiu de facilitar eixe llenguatge que de vegades ens és alié i socialitzar-lo en eixe sentit per a la resta de persones”, ha afegit.

Aquesta se celebrarà del 16 al 19 de novembre amb diverses i diferents activitats culturals que tenen com a objecte la promoció d’artistes i venda d’obres i edicions d’art contemporani.

Marte és una fira que ha convertit Castelló en referent d’art contemporani a escala nacional. Ruiz ha manifestat que “per a l’Ajuntament s’ha tornat com una obligació el dret que hem adquirit com a ciutadans de Castelló de tindre aquesta fira que a més és un luxe perquè podem veure propostes contemporànies que d’altra manera no podríem a la nostra ciutat”.

Així mateix, Ruiz ha expressat que “si l’art ha de servir per a facilitar que les persones tinguem eixa llibertat per a poder escollir l’evolució de la nostra cultura sens dubte la fira Marte representa tota aquesta filosofia”. A més, ha volgut “donar les gràcies i animar a totes i tots a vindre a la fira tots els dies perquè hi ha molts artistes que haurem de conèixer”.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana