Castelló: Del Señor critica que el PP «mutile la llei valenciana d’habitatge i oblide l’article 47 de la Constitució»


 
La Plana al Dia | Castelló | General | 06-12-2017
 

Esta setmana s’han conegut els articles de la Llei Valenciana de la Funció Social de l’Habitatge suspesos pel Tribunal Constitucional davant el recurs d’inconstitucionalitat interposat pel Consell de Ministres. La formació electoral ha carregat contra el PP pel que defineixen com «un bloqueig als intents de garantir el dret a l’habitatge, recollit com un dret social fonamental a l’article 47 de la Constitució», segons explica Xavi Del Señor, portaveu de la formació assembleària.
En un Dia de la Constitució especialment polèmic per la crisi territorial accentuada en els darrers mesos a Catalunya, la formació assembleària ha volgut posar el focus en altres límits de la Constitució a l’hora de blindar els drets socials que en ella mateix es recullen. «El Partit Popular no para d’agafar la Constitució per a llançar-li-la a rivals polítics, però sembla que no lligen més que l’article 1. Si el Tribunal Constitucional pot servir-li al Partit Popular per atacar a governs autonòmics d’un color diferent quan només s’estan blindant drets socials constitucionals, hi ha alguna cosa a la Constitució que cal reformar», assenyala Del Señor.
En el mateix sentit, Del Señor considera «un compromís bàsic dels acords pel canvi, l’Acord del Grau i el Pacte del Botànic, continuar treballant per blindar el dret a l’habitatge i acabar amb el drama dels desnonaments». En eixe sentit, i després d’haver-se aprovat una moció en el darrer Ple municipal per fer un nou protocol davant els desnonaments, Del Señor recorda que «en estos Pressupostos estem insistint en la necessitat d’adquirir vivendes municipals que donen resposta als casos de famílies en risc de desnonament que arriben a l’ajuntament. Fins ara l’Ajuntament no ha sigut capaç de donar una resposta digna i suficient a les persones que continuen arribant amb situacions de desnonaments. No ens podem resignar i hem de continuar pensant polítiques que blinden a la nostra ciutat l’article 47 de la Constitució, malgrat els intents de Rajoy per impedir-ho».