Castelló: Bellido considera «un error benintencionat» la campanya de Normalització Lingüística per a comerços: «Pot fer efecte rebot»


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2018/1/167771_97754/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Castelló | General | 16-01-2018
Bellido considera «un error benintencionat» la campanya de Normalització Lingüística per a comerços: «Pot fer efecte rebot»

Podem considera que les polítiques de potenciació del valencià «no s’haurien de centrar en visibilitzar la segregació de les dues llengües»
La Regidoria de Normalització Lingüística de l’Ajuntament de Castelló ha llançat una campanya per visibilitzar els comerços que empren de forma habitual el valencià en la seua atenció al públic amb el lema “Ací t’entenem”, per als quals repartirà engantxines i els registrarà en una base de dades. Per a Teresa Bellido, sociolingüística i Secretaria de Participació de Podem Castelló, «eixe tipus de campanyes són benintencionades, però no responen al context lingüístic de la ciutat i corren el risc de provocar un efecte rebot, generant prejudicis ideològics contra el valencià», planteja Bellido.
La campanya, llançada amb la col·laboració de l’entitat “Troballengua”, buscava fomentar l’ús del valencià en el sector serveis. Diversos ajuntaments del País Valencià s’ha afegit a eixa xarxa i diferents comerços ja estan donats d’alta, on els usuaris poden puntuar la seua atenció.
«És cert que el valencià encara rep agressions lingüístiques sovint; i que els seus parlants hem de patir a voltes que se’ns increpe per parlar en la nostra llengua. Eixes agressions no són tolerables i hauríem de sancionar a qui les comet», considera Teresa Bellido que, no obstant, afegeix que «Castelló és la capital de la nostra autonomia amb més predomini valencià. En eixe context, les polítiques de normalització haurien d’anar conduïdes a la integració progressiva del valencià en més espais de la vida, no a l’assenyalament del valencià en oposició al castellà, ni a obligar als comerços a posicionar-se com a valenciano-parlants. A la ciutat pràcticament tot el món estima el valencià, fins i tot alts dirigents del Partit Popular, no és intel·ligent ni políticament ni lingüísticament córrer el risc d’obrir un conflicte ideològic, que no lingüístic, amb una campanya com aquesta», considera Bellido.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana