Castelló: Castelló promou cursos de Mobilitat Respectuosa per a fomentar l'ús de la bicicleta en els desplaçaments urbans


 
La Plana al Dia | Castelló | General | 13-02-2018
 

Vols utilitzar la bicicleta en els teus desplaçaments urbans però no et decideixes per desconèixer les normes bàsiques de circulació per a aquest tipus de vehicles? La Regidoria de Mobilitat Urbana de l'Ajuntament de Castelló engega a partir de matí un programa de cursos de Mobilitat Respectuosa per a fomentar un ús més segur de la bicicleta en els recorreguts per la ciutat.
El regidor de Mobilitat, Rafa Simó, ha explicat que aquests cursos estan pensats inicialment per als joves d'entre 16 i 18 anys que vulguen renovar el seu abonament o donar-se d'alta per primera vegada en Bicicas. Una vegada que aquests usuaris completen el formulari de registre, l'accés a Bicicas estarà bloquejat fins que la mare, el pare o el tutor legal acudisca a signar l'autorització a l'oficina de Bicicas, situada en el polígon Estadi, nau 18, i sol•licite la realització del curs de seguretat vial obligatori per als menors d'entre 16 i 18 anys.
Es tracta d'una formació gratuïta de 4 hores de durada (de 17:00a 21:00) impartida pel grup d'Educació Vial de la Policia Local de Castelló en les instal•lacions de Tetuan XIV. Simó ha apuntat que aquest programa de Mobilitat Respectuosa “pretén promoure l'educació per a la seguretat vial i afavorir la convivència amb la resta d'usuaris de la via pública”. Les primeres dates per a la realització del curs, d'una única sessió, seran els dimecres 14, 21 i 28 de febrer i en funció de la demanda s'aniran convocant noves sessions. Els cursos també estan oberts a persones que vulguen utilitzar la bicicleta com a mitjà de transport per la ciutat i vulguen millorar els seus coneixements per a una mobilitat segura.
El curs incorpora continguts sobre els elements de la bicicleta, el casc i la roba; la seguretat del vehicle i del conductor; la conducció de la bicicleta; la senyalització de maniobres o la ubicació en la calçada, depenent si se circula per una via urbana o per una interurbana. Aquest programa de Mobilitat Respectuosa dirigit a ciclistes recorda que és obligatori l'ús del timbre, llum blanca, llum roja i catadiòptric roig mentre que són recomanables un portaequipatges, un selló còmode, un parafangs reflector, un protector de cadena o un jupetí.
L'edil Rafa Simó ha apuntat que aquest curs de seguretat vial gratuït “pretén fomentar la mobilitat sostenible, respectuosa i segura” dins del programa Mobilitat Respectuosa, una acció que forma part de la campanya Jo Convisc per a fomentar la convivència entre els diferents usuaris de l'espai urbà des del respecte mutu. cal recordar que ja des de 2010 l'Ajuntament de Castelló ofereix cursos de Mobilitat Respectuosa per a aquelles persones que hagen comès alguna infracció de tràfic i desitgen assistir a cursos de formació vial com a element substitutiu i complementari al pagament de la multa.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana