Castelló: El FAMM! internacionalitza la Magdalena


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2018/2/169635_99215/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Castelló | General | 28-02-2018
El FAMM! internacionalitza la Magdalena

El FAMM!, el festival de música i animació de Magdalena, contribueix un any més a la internacionalització de les festes fundacionals de Castelló. 250 músics de cinc països europeus diferents (Escòcia, Holanda, Suïssa, Eslovènia i Bòsnia) participaran en aquesta nova edició del FAMM!, que inclou 33 actes des del dimecres fins al diumenge del Vítol. La regidora i presidenta del Patronat Municipal de Festes, Sara Usó, i el responsable de programació de la Junta de Festes, Javier Roig, han presentat al costat de la reina de les festes, Carla Bernat, i el director de Centre Verd, del grup Becsa patrocinador del FAMM!, Raúl Aznar, la programació musical, de desfilades i grans esdeveniments de la Magdalena 2018.
El FAMM! arrancarà el dimecres amb una de les novetats del programa de festes per a l'edició d'enguany. El templet del parc Ribalta acollirà el primer FAMM! Festival Participatiu amb activitats de zumba, ioga, bellydance, salsa i dansa polinèsia des de les 9:00 fins a les 14:00 hores. Un any més, els punts FAMM! permetran estendre la música i l'animació a tots els districtes de la ciutat. El FAMM! Fest del dijous, amb cinc cercaviles amb recorreguts diferents; el FAMM! Desfilada del divendres o la clausura del FAMM! amb el concert conjunt de les cinc bandes internacionals, la Banda Municipal de Castelló i la de la Universitat Jaume I en la plaça Major completaran el programa.
Però la Magdalena arriba enguany amb més novetats. Una d'elles serà el trasllat del Cus Multicolor al bulevard Blasco Ibáñez, la qual cosa permetrà augmentar de 5.000 a 8.000 els quilos de confeti que es llancen, ampliar de 300 a 900 metres quadrats l'espai i augmentar el dispositiu de seguretat, segons han explicat Sara Usó i Javier Roig.
Aquesta Magdalena també incorpora un tren magdalener que, de dimarts a divendres, recorrerà tots els sectors gaiaters. El tren partirà des de la plaça Maria Agustina a les 19.00 hores i recorrerà cada 45 minuts tots els sectors gaiaters en diferents rutes. També es programa per primera vegada una mostra d'elements de cultura popular en la plaça Santa Clara (dilluns 5, 18.00 hores) amb la participació de l'associació de dansants del corpus, ‘gegants i cabuts’ i l'associació Botafocs, per a posterior desfilada fins a l'emplaçament de l’Encesa de Gaiates. I una altra desfilada que s'incorpora a la programació oficial de les festes de la Magdalena és el de colles i carros engalanats, el dimecres a les 18:00 hores, que partirà del carrer Sanahuja, previ a la celebració de l'homenatge a la Dolçaina i el Tabal que se celebra en la plaça Santa Clara a partir de les 20:30 hores.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana