Castelló: Segona sessió del Cicle «Cinema, Drets i Dignitat»


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2018/4/171307_100612/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2018/4/171307_100612/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Castelló | General | 16-04-2018
Segona sessió del Cicle «Cinema, Drets i Dignitat»

El dijous, 19/04/2018, segona sessió del Cicle «Cinema, Drets i Dignitat».

Excepcionalment, en aquesta ocasió, previ a la pel·lícula es projectarà un curt, de 5 minuts de duració, in memoriam de Dorys Valenzuela, defensora colombiana assassinada pel seu marit a Múrcia la setmana passada.

Dorys va ser, el passat mes de desembre, la principal protagonista de l’acte commemoratiu del Dia Internacional dels DDHH celebrat a la nostra ciutat.

Des de febrer de 2017 fins a febrer del present any, va romandre acollida dins del Programa de Protecció Temporal de la Secció Espanyola d’Amnistia Internacional, albergada pel Grup de la Palma (Illes Canàries).

Dimecres de la setmana passada va ser assassinada pel seu marit a Múrcia.

Dorys havia decidit quedar-se a Espanya després d'acabar l’esmentat Programa, i sol·licitar asil. Va rebre un suport per a persones sol·licitants d'asil, i va anar a viure amb la seua família a Múrcia, estant acompanyada en el procés per l'organització Creu Roja en aquesta localitat. Havia decidit separar-se del marit, el que va comunicar en arribar a Múrcia, per la qual cosa aquest va ser situat en una altra localitat.

Era una valenta defensora dels drets humans de Buenaventura, Colòmbia. Era integrant de la Conpaz (Consolidación de la Paz Comunidades en los Territorios), i va participar en l'espai humanitari Puente Nayero on va ser part del grup de líders i lideresses de la comunitat. Pel seu treball com a defensora va patir múltiples agressions i amenaces en el seu país, però desgraciadament ha trobat la mort a Espanya víctima de la violència del seu propi marit.

El passat mes de desembre, Dorys va assumir el paper principal de l’acte commemoratiu del Dia Internacional dels Drets Humans que, com cada any, celebra el Grup Local d’Amnistia Internacional, dins del qual va fer una xerrada sobre la situació al seu país.

Durant la seua breu estada a la nostra ciutat, per prendre part en aquest acte, es va enregistrar un curtmetratge al voltant de la seua participació, que és el que ara es projectarà.

I, ja pel que fa a la programació prevista, la pel·lícula que aquesta setmana es projectarà dins del Cicle que organitza el Grup Local d’Amnistia Internacional és:

«C.R.A.Z.Y.», de 127 minuts de duració, produïda en el Canadà l’any 2005, dirigida per Jean-Marc Vallée.

Es tracta d’un drama familiar. Quan Zach entra en l'adolescència i descobreix que és diferent dels altres, reprimirà les seues tendències més profundes per a no perdre l'amor del seu pare. Entre 1960 i 1980, viu envoltat dels seus germans, de Pink Floyd i els Rolling Stones, els porros fumats d'amagat, les grans i xicotetes discussions. Però, sobretot, allò què Zac cerca és poder mantenir la relació amb el seu pare.

La sessió tindrà lloc, com tota la resta, el dijous, a les 19.00 hores, en el Teatre del Raval de Castelló. L’entrada, com sempre, és gratuïta per a tot el públic assistent.

Les pel·lícules que encara resten dins del Cicle són les següents:

26 d’abril, "PROFESOR LAZHAR", de Philippe Falardeau
3 de maig, "EN UN MUNDO MEJOR", de Susanne Bier
10 de maig, "DE DIOSES Y HOMBRES", de Xavier Beauvois

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana