Castelló: CsenM demana als diputats al Congrés per Castelló unitat per a ampliar el pressupost del Pla de Rodalies


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2018/4/171417_100710/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Castelló | General | 19-04-2018
CsenM demana als diputats al Congrés per Castelló unitat per a ampliar el pressupost del Pla de  Rodalies

El diputat de Castelló en Moviment, Iñaki Vallejo, ha registrat una moció en la Diputació de Castelló perquè la corporació inste als diputats al Congrés per Castelló i als senadors per Castelló a donar suport a les esmenes als Pressupostos Generals de l’Estat per a ampliar les inversions per al Pla de Rodalies.
L'esborrany de Pressupostos Generals de l'Estat per al 2018 hi ha previst 50 milions d'euros d'inversió en el Pla de Rodalies. El diputat Vallejo ha recordat que «el Ministeri de Foment va presentar el passat desembre una inversió total de 1.436 milions d'euros a executar-se durant 9 anys, a una proporció de 160 milions a l'any. Aquesta retallada de les inversions suposa reduir menys d'una tercera part del promés, dificulta l'ampliació de la freqüència de trens a Vinaròs i posa en risc l'anunciada modernització de la flota de trens, així com l'adaptació a la plataforma d'amplària europea».
El Pla de Rodalies anunciat pel Ministeri de Foment contava amb l'ampliació de 8 trens per sentit en el trajecte Castelló-Vinaròs. A més, en declaracions posteriors tant el Ministre de Foment com el President de la Diputació de Castelló van anunciar que l'ampliació de la freqüència estaria implantada en la mateixa primavera de 2018. Vallejo considera que «no s’ha dotat de les inversions suficients per al Pla de Rodalies. De nou deixen de banda les necessitats de la ciutadania de les nostres comarques. Demanem la unitat dels diputats i els senadors per Castelló perquè accepten les al·legacions que es presenten per a dotar de més recursos aquest Pla, tal com el Ministeri va prometre». 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana