Castelló: El director britànic Stephen Frearsrebrà el PremiCIM Aladroc Internacional al Festival de Cinema i Música de Castelló


 
La Plana al Dia | Castelló | General | 26-05-2018
 

Stephen Frears serà el convidat internacional de la I edició del Festival de Cinema i Música CIM de Castelló, que escelebrarà entre el 7 i el 10 de juny a la capital de La Plana. El realitzador, candidat a l'Oscar en dos ocasions i considerat un delsgransnoms de les últimesdècades, arribarà a la ciutat el divendres 8 per a participar, eixamateixanit, en una trobada dedicada a una de les seuespel•lículesmésconegudes, Alta fidelidad (2000). La cinta, que es podrà veure a l'Auditori a les 22 hores, està basada en una novel•la de Nick Hornby i conta la història de Rob Gordon (John Cusack), propietari d'una botiga de discos de Chicago i creador compulsiu de llistes musicals que relata l'espectadorelsdetallsdelsseusfracassossentimentals.
Un dia després, el dissabte 9 de juny, Frears rebrà el PremiCIM AladrocInternacional a la gala que tindrà lloc a l'Auditori, i després de la qual es projectarà una de les seuesúltimes obres, Florence Foster Jenkins (2016), la divertida i insòlita història d'una rica hereva de Nova York (Meryl Streep) decidida a convertir-se en cantantd'òperamalgrat la seua terrible veu.
El director, nascut a Leicester en 1941, va començartreballant en diferentssèries de la BBC abans de dirigir el seu primer curtmetratge en 1967 i el seu primer llarg, Detective sin licencia, en 1971. La seuasòlidatrajectòriadarrere de la càmeraincloumésd'unavintena de títols, entre elsquals es trobenalguns tan popularscomMi hermosa lavandería(1985), Las amistades peligrosas (1988), Los timadores (1990), The Queen (2006) o la recentLa reina Victoria y Abdul (2017). Entre els seus reconeixements es troben un BAFTA, dos premisGoya a la millorpel•lícula europea i diferents guardons en festivals com Berlín o Venècia. Algunsdelsintèrprets que han treballat a les seuessón, entre d'altres, Daniel Day-Lewis, Gary Oldman, Glenn Close, Michelle Pfeiffer, Annette Bening, Dustin Hoffman, Julia Roberts, John Malkovich, Audrey Taotou, JudiDench, Helen Mirren o Bruce Willis. 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana