Castelló: Del Señor: «Marco deuria estar més preocupada per la salut de la població i el medi ambient»


 
La Plana al Dia | Castelló | General | 23-06-2018
 

El dijous i el divendres passat es van repetir episodis contaminació evidenciats per les fortes olors en el Grau de Castelló i en altres indrets de la ciutat. Igual que al mes d'abril la forta olor va generar preocupació entre la població.
Aquest últim episodi va coincidir amb la celebració del ple de l'Ajuntament de Castelló. En el torn de preguntes el portaveu de Castelló en Moviment, Xavi del Señor, va aprofitar per a recordar a l'alcaldessa que «just en aquest moment hi ha una olor insuportable al Grau, un nou episodi de contaminació. Ara mateix estan telefonant a la Policia local i a emergències per saber que està passant una vegada més. Preguntem a l'alcaldessa en quina situació tenim la Mesa de la contaminació per saber d'on emana aquesta olor. Avui fins i tot la gent està tancada en casa perquè fora no pot respirar». L'alcaldessa va respondre que contestarien la pregunta per escrit.
Del Señor feia referència a la Mesa de qualitat de l'aire que va anunciar el govern municipal el passat maig. L'alcaldessa va declarar que havia convocat a l'Associació d'Indústries del Serrallo a una reunió per buscar solucions. Segons l'opinió del regidor de la formació assembleària «si realment aquesta iniciativa ha de tindre un recorregut hauria de comptar amb la participació de les entitats del Grau, de la Plataforma Frenem la contaminació i dels grups polítics».
Un mes després de l'anunci d'aquesta Mesa les queixes veïnals s'han tornat a produir amb aquest nou episodi. El regidor indica que «l'Ajuntament rep per diferents canals l'alarma dels veïns i les veïnes, especialment del Grau. Però, els episodis continuen. Desgraciadament l'alcaldessa actua més fascinada per les multinacionals responsables de la contaminació que preocupada per la salut i el medi ambient de la població que patim les seues emissions».

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana