Castelló: Castelló transforma en sol dos anys el solar enfront de l'Hospital General en un pàrquing verd


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2018/8/175767_104417/1_M1.jpg
Publicidad
Fotografia /Galeria/2018/8/175767_104417/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Castelló | General | 14-08-2018
Castelló transforma en sol dos anys el solar enfront de l'Hospital General en un pàrquing verd

De descampat a pàrquing verd. De solar caòtic a espai urbanitzat. El Govern municipal ha transformat en sol dos anys el solar situat enfront de l'Hospital General de Castelló en un pàrquing verd “amb l'execució d'unes obres que van a contribuir a millorar la qualitat de l'espai públic, endreçar un accés a la ciutat estratègic per la seua ubicació i que suposarà cosir un buit urbà existent”, destaca l'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, que ha visitat la segona fase d'execució de les obres al costat del regidor d'Ordenació del Territori, Rafa Simó.
Aquesta segona fase de les obres, que conclourà abans que acabe l'any, ha suposat una inversió d'una mica més de 340.000 euros. La intervenció, que dóna continuïtat a l'executada en 2016, integrarà l'adequació com a zona verda d'aquest entorn amb la necessitat de mantenir places d'aparcament que atenguen la demanda generada per l'Hospital”.
“La imatge d'un dels principals accessos urbans de la capital era fins a fa dos anys d'un descampat impropi d'una ciutat amb Castelló. Foradades, terra i fang quan plovia eren l'habitual enfront del centre sanitari de referència de la ciutat i de la província. Ja iniciem en 2016 la transformació cap a una zona ordenada, que mantinguera les zones de pàrquing però que permetera dignificar l'entorn. I ara culminarem aqueix procés”, ha insistit l'alcaldessa.
Aquest projecte s'emmarca dins de l'aposta del Govern municipal per aconseguir una ordenació compacta que facilite la connexió entre diferents zones. L'execució completa la tècnicament denominada zona verda ZV-JL/081, prevista en el planejament urbanístic, i consisteix a adequar el seu entorn més immediat, facilitarà i ordenarà l'aparcament de vehicles que dóna servei a la demanda dels usuaris de l'hospital.
Els treballs ara en execució consisteixen bàsicament a completar la urbanització i dotar a aquest espai públic de la dignitat i qualificació urbana que mereix; ordenar l'espai conforme a una geometria que facilite la percepció d'un àmbit unitari amb diferents zones en el seu interior i facilitar la percepció visual de l'espai públic objecte d'intervenció com a zona verda enjardinada amb connexions per als vianants clares amb l'entorn.
A més, també es pretén recuperar el buit urbà existent com a espai públic de relació, esplai i racionalitzar els espais al servei del tràfic rodat i l'aparcament ocasional de vehicles. La urbanització contempla la introducció dels elements d'urbanització, infraestructures i mobiliari urbà necessaris.
La segona fase de les obres d'adequació del pàrquing verd incorpora un vial de doble adreça que recorre el perímetre de la zona verda i conté places d'aparcament als seus dos costats, alhora que s'introdueixen dos vials que travessen transversalment la zona enjardinada en adreces perpendiculars a les seues bogues, generant dos eixos que contenen també aparcaments i fiten tres zones enjardinades.
Amb la introducció de diferents alineacions d'arbres i la plantació d'espècies vegetals variades es pretén ordenar i caracteritzar les referides zones enjardinades, que amb la disposició d'altres elements d'urbanització hauran d'adquirir el caràcter de fita urbana que aquest espai públic requereix.