Castelló: CseM denúncia l’opacitat i l’immobilisme del govern municipal davant la contaminació de l’aire


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2019/1/180737_108570/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Castelló | General | 08-01-2019
CseM denúncia l’opacitat i l’immobilisme del govern municipal davant la contaminació de l’aire

El portaveu de Castelló en Moviment, Xavi del Señor, ha estat contundent en les seues declaracions: «la contaminació de l’aire és un problema molt seriós al nostre terme i hauria d’estar al capdavant de l’agenda municipal. Des de Castelló en moviment hem proposat accions concretes però ens trobem amb l’opacitat i l’immobilisme d’un govern que no té aquesta matèria entre les seues prioritats».
Aquesta denúncia de «opacitat i immobilisme» l’ha fet arran la manca de resposta a la pregunta que Del Señor va realitzar en el ple de l’Ajuntament del passat 27 de setembre. En aquella ocasió el regidor de la formació assembleària va sol·licitar «conéixer les accions que s’han portat a terme per a mitigar els problemes de contaminació per males olors que patim sobretot al Grau. Segons el reglament que regula el ple municipal el govern té 45 dies per a contestar però després de 3 mesos seguim sense resposta. Ens preguntem si importen més els viatges a Japó i els patrocinis de les empreses del Serrallo que la qualitat de l’aire que respirem».
Aquesta campanya d’obtenció de dades es va portar a principis de juny a terme després de les denúncies de nombrosos veïns i veïnes per contaminació per males olors. Del Señor relata que «el passat 6 de gener, el dia de reis, feia una pudor insuportable en el Grau. Què vinguen els membres del govern a viure al costat del polígon del Serrallo per a comprovar d’on prové aquesta contaminació per males olors. 7 mesos després de l’anunci de la mesa de la qualitat de l’aire seguim sense accions i solucions. Aquesta opacitat i immobilisme ens fan pensar si tal volta hi ha una connivència amb els emissors d’aquesta contaminació».
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana