Castelló: Marco qualifica 'd?inversió social i ètica' la reobertura del Centre d'Alzheimer La Pineda


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2019/1/180991_108789/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2019/1/180991_108789/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Castelló | General | 16-01-2019
Marco qualifica 'd?inversió social i ètica' la reobertura del Centre d'Alzheimer La Pineda

La reobertura del Centre d'Alzheimer La Pineda està més a prop. Set anys després del seu tancament, l'actual Govern municipal destinarà 1,3 milions d'euros -760.000 euros en la primera fase ja executada i altres 520.000 en la segona fase les obres de la qual estan a punt de començar- en la major inversió social del mandat. L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha destacat que es tracta ?d'una inversió social i ètica? que permetrà recuperar ?un servei essencial per a millorar la qualitat de vida dels malalts d'Alzheimer i dels seus familiars?.
Marco ha acudit a la recepció de les obres de la primera fase al costat dels regidors d'Urbanisme, Rafa Simó, i Benestar Social, José Luis López. L'alcaldessa ha reiterat que aquesta actuació ?persegueix com a objectiu millorar l'atenció a un dels col?lectius ciutadans més vulnerables, els dependents, i la qualitat de vida de les seues famílies?.
El renovat Centre d'Alzheimer La Pineda, situat a Tetuan XIV, reobrirà amb capacitat per a 56 persones i per a oferir atenció diürna especialitzada a persones que precisen d'ajuda per a la realització de les activitats bàsiques i/o instrumentals de la vida diària, amb l'objectiu de mantindre, preservar o millorar la funcionalitat dels usuaris i servir de suport a les famílies.
La superfície construïda d'aquesta primera fase és de 700 m² distribuïts en una planta baixa on es disposen les zones de consergeria, vestuari i la direcció-administració al costat de l'accés principal, i la cuina, menjador i vestuaris per al personal se situen en la franja posterior. En la planta alta es disposen la resta de dependències específiques del centre, com a espais per a rehabilitació, activitats i convivència en la franja posterior, separades entre elles per particions mòbils que permeten s'utilitzades com a espai únic. Així com els despatxos polivalents, sala de tractaments i cures, banye geriàtric i perruqueria podologia. Quant als serveis higiènics per a usuaris i treballadors del centre es disposen de manera que queden uniformement repartits al llarg de tot l'edifici.
La segona fase, adjudicada per 520.000 euros i l'inici dels quals d'obres és imminent, preveu dotar al centre de dues sales d'estar-convivència, altres dues de rehabilitació, zona per al monitor/*fisio, banys i condícies i magatzem. La superfície construïda serà d'uns 375 m². Es tracta d'un nou bloc d'una sola altura que estarà connectat a l'edifici ja rehabilitat mitjançant un pas envidrat i que deixa les portes obertes a més ampliacions si en el futur fóra necessari.



 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana