Castelló: Artemi Rallo destaca que els 8 mesos de Pedro Sánchez han sigut molt més productius per a Castelló que els 7 anys de Rajoy


 
La Plana al Dia | Castelló | General | 18-02-2019
 

 Recorda que en sol 4 mesos, Sánchez i Ábalos van posar en marxa les Rodalies a Vinaròs “per les quals mai va apostar el Partit Popular”.
 Considera imprescindible una victòria del PSOE “perquè l'1 de gener de 2020 es produïsca el rescat de l'autopista i circular per ella siga totalment gratis”.

El diputat socialista per Castelló, Artemi Rallo, considera que els 8 mesos de govern del President Sánchez han sigut “molt positius” per al conjunt del país i també per a la nostra província “perquè després de molts anys de reivindicacions ciutadanes, la línia de Rodalies entre Castelló i Vinaròs ja és una realitat”. Sobre aquest tema assenyala que “Rajoy i els seus tres ministres de Foment ens van estar donant llargues durant quasi set anys, amb moltes promeses sempre incomplides”, i que “el president Sánchez i el ministre Ábalos van fer realitat les Rodalies en sol 4 mesos, a pesar que el PP havia deixat sense fer tota la tramitació administrativa que el projecte requeria”.
Destaca a més que la presidència de Pedro Sánchez també ha resultat ”molt beneficiosa” per a les persones que cobren les 129.000 pensions existents a la província de Castelló, “perquè la pujada anual ha tornat a quedar vinculada al IPC i no al capritx del govern de torn; un capritx, que ja vam veure durant els 7 anys de Rajoy, va anar sempre de vocació retalladora”. Ha recordat que després de diversos anys de pujades del 0,25%, en 2019 l'increment ha sigut d'almenys 1,6% per al comú de les pensions i del 3% per a les mínimes. També ha destacat la pujada del 22,3% del Salari Mínim Interprofessional, que ha quedat situat en els 900 euros, “un increment sense precedents en els últims 40 anys”.
El diputat castellonenc assegura que “els socialistes afrontem amb entusiasme el període electoral en el qual ens endinsem” i que “estem plenament convençuts que la ciutadania atorgarà el seu suport al president Sánchez i les seues polítiques socials i de progrés, que són imprescindibles perquè aquesta societat continue avançant”.
En la seua opinió, “la província de Castelló necessita una victòria del PSOE perquè ningú puga fer marxa enrere a la decisió del govern socialista de rescatar l'autopista l'1 de gener de 2020, perquè des d'aqueix dia circular per l'AP-7 per la província de Castelló siga absolutament gratis”. Assenyala que “els socialistes som la garantia de la gratuïtat, enfront de les mentides del PP, els governants del qual parlaven d'un peatge bla que, en realitat, era una trampa perquè els castellonencs continuàrem pagant durant molts anys més”.
Sobre l'autopista, Rallo ha recordat que a més de la gratuïtat per a l'1 de gener de 2020, el govern té previst aplicar en les pròximes setmanes bonificacions per a camions en el tram comprés entre Torreblanca i L'Hospitalet de l'Infant.
El diputat castellonenc ha finalitzat dient que la història recent “ens deixa les coses molt clares”, perquè “en sol 8 mesos, Castelló ha avançat molt més que en 7 anys amb Rajoy”. És la raó per la qual s'ha de produir una victòria electoral socialista “perquè, malgrat la dreta, es puguen realitzar les inversions que s'incloïen en els pressupostos que no han entrat en vigor per la triple aliança de PP, Ciudadanos i independentistes”. Es refereix, entre altres, a l'impuls definitiu al corredor mediterrani, a les connexions a l'autopista a Vinaròs des de la N-238, l'impuls a la N-232, les inversions previstes per al port de Castelló i els 71 milions per a millorar la Rodalia”.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana