Castelló: El III Congrés de Comerç de Castelló aposta per les TIC per a impulsar els negocis locals


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2019/4/184073_111481/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2019/4/184073_111481/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Castelló | General | 11-04-2019
El III Congrés de Comerç de Castelló aposta per les TIC per a impulsar els negocis locals



L'alcaldessa Amparo Marco destaca el potencial de l'esdeveniment per a crear sinergies entre empreses i fomentar l'ocupació



La inauguraci√≥ del III Congr√©s de Comer√ß de Castell√≥ ha deixat clara una idea: les noves tecnologies s√≥n la clau per a impulsar el xicotet comer√ß local. Aquesta trobada gratu√Įta entre comerciants, agents econ√≤mics i socials del panorama nacional ha comen√ßat aquesta vesprada i durar√† fins a les 13.30 de dem√† en el Hotel Intur. L'alcaldessa de Castell√≥, Amparo Marco, ha inaugurat aquestes jornades organitzades per l'Ajuntament de la ciutat a trav√©s de la Regidoria de Comer√ß.

"Amb aquest congrés, el consistori facilita les relacions entre xicotetes empreses, emprenedors i institucions, fent possible la creació de sinergies i impulsant l'ocupació a Castelló", ha subratllat Marco. A més, la primera edil ha valorat la qualitat dels tallers i conferències que contribuiran a modernitzar el xicotet comerç en introduir-lo en el món de les noves tecnologies.

En aquest sentit, Marco ha destacat el desenvolupament de l'app "Castell√≥ Compra i +" en col¬∑laboraci√≥ amb la Cambra Comer√ß amb Fons Europeus. Es tracta d'una aplicaci√≥ "que posa als negocis locals al nivell de les grans signatures en permetre la geolocalitzaci√≥ de les botigues, compres online i acc√©s a ofertes personalitzades". L'alcaldessa tamb√© ha destacat com a novetat d'enguany la producci√≥ de 10.000 bosses reutilitzables per als establiments amb l'objectiu de "fomentar el respecte al medi ambient i evitar l'√ļs de bosses de pl√†stic", ha explicat.

Per part seua, la regidora de Comerç, Patricia Puerta, ha traslladat als participants que aquest congrés "rep amb els braços oberts al teixit empresarial de Castelló". En l'organització de l'esdeveniment, també col·laboren la Cambra de Comerç, la Universitat Jaume I, la Generalitat Valenciana i l'Oficina de Comerç i Territori Pateco.

Enguany, despr√©s de l'√®xit de la passada edici√≥, tornen a realitzar el taller d'Intel¬∑lig√®ncia Comercial "Motivaci√≥ i √®xit del comer√ß minorista. 10 h√†bits per a liderar les vendes". A m√©s, s'ha reservat per a dem√† a les 12.30 una taula redona anomenada "Perspectives per a actualitzar el comer√ß local", on s'abordar√† la manera en qu√® la capacitat de resili√®ncia dep√©n cada vegada m√©s del nivell d'enteniment oport√ļ de les forces tecnol√≤giques i socials.

El congr√©s es complementa amb xarrades, tallers i consells, el denominador com√ļ dels quals es resumeix en l'adaptaci√≥ a l'era tecnol√≤gica d'un sector tradicional on la proximitat, el bon tracte i la qualitat s√≥n el principal component.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana