Castelló: Cs aposta per una gratuïtat progressiva en l'educació infantil de 0-3 anys


 
La Plana al Dia | Castelló | General | 20-04-2019
 



∙ Els candidats a Les Corts Valencianes visiten una escola infantil davant la política sectària del Botànic

Els candidates de Ciutadans (Cs) a la província de Castelló per Les Corts Valencianes, Merche Ventura, Cristina Gabarda i Eduardo del Pozo han visitat l'Escola Infantil Fabulinos de Castelló acompanyades per l'Associació Espanyola de Centres Privats d'Ensenyament ACADE-ADEIV de Castelló. Durant la reunió, Ventura els ha presentat "la proposta de Cs sobre la gratuïtat progressiva infantil de 0-3 anys que suposa un alleujament per a l'economia familiar així com el foment de la conciliació". "Apostem per augmentar el nombre de xiquets escolaritzats d'educació infantil de 0-3 anys que actualment oscil·la en un 37 per cent, un percentatge molt baix", ha manifestat la número 1, qui ha afegit que "aquesta iniciativa es basa en criteris pedagògics per al desenvolupament evolutiu dels xiquets".

La cap de llista ha traslladat que "un projecte liberal i jove com és el de Cs permetrà decidir als pares a quina escola infantil portar als seus fills" i ha recordat, en aquest sentit, que "la política sectària del Botànic està afectant directament les ocupacions, especialment de dones, responsables d'aquests centres escolars". "Així, durant la següent legislatura estudiarem l'elaboració d'un mapa de necessitats per a conéixer la demanda existent i només autoritzarem com a centres d'educació infantil a aquells que apliquen el cicle complet de 0-3 anys", ha assenyalat la candidata.

Per part seua, Cristina Gabarda ha aprofitat per a informar de la moció presentada en el ple de l'Ajuntament de Castelló el passat dijous per a exigir la posada en marxa del bonus infantil municipal de 0-3 anys.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana