Castelló: Pablo Serna Gallén, graduat en Química per l'UJI, ha obtingut el guardó Futura dels Premis SusChem-Joves Investigadors Químics 2019


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2019/6/186247_113326/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2019/6/186247_113326/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Castelló | General | 16-06-2019
Pablo Serna Gallén, graduat en Química per l'UJI, ha obtingut el guardó Futura dels Premis SusChem-Joves Investigadors Químics 2019


Pablo Serna Gallén, graduat en Química per la Universitat Jaume I, ha sigut guardonat pel jurat de la XI Edició dels Premis SusChem-Joves Investigadors Químics 2019, en la categoria de Futura, pel seu expedient acadèmic de grau amb una nota mitjana de 9,71 sobre 10. L'objectiu d'aquests guardons és reconéixer, donar suport, promocionar i promoure l'activitat científico-divulgativa entre el jove personal investigador en Química d'Espanya.

Els guardons, que es lliuren anualment des de 2009, estan convocats per la Plataforma Tecnol√≤gica de Qu√≠mica Sostenible SusChem‚ÄďEspa√Īa i el Grup de Joves Investigadors Qu√≠mics de la Reial Societat Espanyola de Qu√≠mica (JIQ-RSEQ). A m√©s, estan promoguts en les seues quatre categories (Innova, Predoc, Postdoc i Futura) per la Federaci√≥ Empresarial de la Ind√ļstria Qu√≠mica Espanyola (FEIQUE), l'Associaci√≥ Nacional de Qu√≠mics i Enginyers Qu√≠mics d'Espanya (ANQUE), el Consell General de Col¬∑legis Oficials de Qu√≠mics d'Espanya (CGCOQE), la Reial Societat Espanyola de Qu√≠mica (RSEQ), Tecnalia Ventures i el F√≤rum Qu√≠mica i Societat.

L'alumne del M√†ster de Qu√≠mica Aplicada i Farmacol√≥gica de l'UJI va obtenir a finals de l'any passat un √†ccesit en el XVII Certamen Universitari Arqu√≠medes per la seua investigaci√≥ ¬ęCer√†miques de BaTIO3 dopades amb Eu(III): composici√≥, elucidaci√≥ estructural i propietats¬Ľ tutoritzada per H√©ctor Beltr√°n Mir i Elo√≠sa Cordoncillo Cordoncillo del Departament de Qu√≠mica Inorg√†nica i Org√†nica de l'UJI.

Serna havia rebut el Premi Banc Sabadell al millor expedient acadèmic en estudis de Química 2018 que atorga el Col·legi de Químics de la Comunitat Valenciana i ha estat guanyador, dues vegades consecutives, del Premi de Divulgació Científica-Tecnològica de l'Escola Superior de Tecnologia i Ciències Experimentals. Així mateix, va ser l'encarregat d'oferir el discurs en representació de l'estudiantat en l'acte de graduació de l'ESTCE.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana