Castelló: L'estiu més científic amb les activitats estivals del Planetari de Castelló


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2019/8/187738_114545/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Castelló | General | 12-08-2019
L'estiu més científic amb les activitats estivals del Planetari de Castelló

La regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Castelló, encapçalada per Verònica Ruiz, ha presentat la programació del Planetari per a la setmana del 12 al 18 d'agost, en la que tant adults com infants, podran gaudir de diferents activitats relacionades amb la ciència, la natura i l'astronomia.

Les activitats d'aquesta setmana començaran avui amb 'Altair', un taller d'exploració estel•lar on es podrà descobrir l'estrella més brillant de la constel•lació de l'Àguila. Per al dimarts 13 d'agost, torna una nova edició del cicle 'Dona i ciència' on s'estudiarà la figura de Jocelyn Bell i els púlsars, a través de l'elaboració d'un púlsar per a conéixer com les estrelles de neutrons giren fins a centenars de voltes per segon.

Per al dimecres 14, el públic assistent podrà descobrir la tasca del projecte 'Libera de Seo/BirdLife' per a eliminar la "basuraleza", és a dir, els residus dels humans abandonats a la natura. A més, a les 22.30 hores, tornen les observacions dels cossos celestes amb telescopi en les instal•lacions del Planetari. El dijous 15, el club de ciència estudiarà les 'Densitats dels fluids', un taller on descobrir el que ocorre quan es barregen fluids de diferents densitats.

Finalment, per al cap de setmana estan programats tres tallers diferents. El divendres 16, tindrà lloc el taller 'El pèndol de Foucault: la Terra es mou', on s'observarà el moviment de la Terra a través d'aquest instrument astronòmic. El dissabte, els més menuts posaran en pràctica la seua creativitat a través del taller 'Espurna màgica', on construiran un piano gegant amb materials reciclats. Per acabar, el diumenge 18 d'agost, dintre del cicle 'Ciència random', els efectes òptics tindran el seu protagonisme a través d'un taller on s'experimentaran aquests efectes amb unes ulleres 3D.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana


Añadir comentario

Nombre (requerido)

Escriba su comentario

laplanaaldia.com se reserva el derecho de retirar todos aquellos comentarios y aportaciones que vulneren el respeto a la dignidad de la persona, que sean discriminatorios, xenófobos, racistas, pornográficos, que atenten contra la juventud o la infancia, el orden o la seguridad pública o que, a su juicio, no resultaran adecuados para su publicación. En cualquier caso laplanaaldia.com no será responsable de las opiniones vertidas por los usuarios a través de lo comentarios.

Comentarios