Castelló: El PP alça la veu dels pescadors per a frenar el trasllat de l'helicòpter de Salvament Marítim


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2019/11/190646_117024/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Castelló | General | 17-11-2019
El PP alça la veu dels pescadors per a frenar el trasllat de l'helicòpter de Salvament Marítim


• La decisió del PSOE de suspendre a partir de gener el servei de rescat amb base en València genera “una greu desprotecció cap a un sector que necessita cobertura”
• El portaveu del PP en la Diputació, Vicent Sales, es reuneix amb el president de la Federación Provincial de Cofradies per a “reivindicar el que mereixen els professionals”

El Partit Popular traslladarà en la Diputació les demandes dels pescadors de la província amb el desig de frenar el desmantellament de la base de l'helicòpter de Salvament Marítim que el PSOE ha anunciat a partir de gener. Vicent Sales, diputat provincial del PP i portaveu en la Diputació, s'ha reunit aquest cap de setmana amb el presidente de la Federación Provincial de Cofradías de Pescadores de Castellón patró major de la província, Miguel Castell, a fi d'abordar la supressió d'aquest servei que a partir del pròxim any traslladarà la seua base d'operacions a Mallorca.
“Volíem conéixer de primera mà les consideracions d'un sector professional directament afectat per aquesta retallada”, ha assenyalat Sales. Així mateix, “exposar la moció que presentarem al PSOE en el pròxim ple i donar suport a les nostres demandes en les necessitats dels qui pesquen dia rere dia en el mar i requereixen de serveis i prestacions que poden ser vitals”.
Per a Sales, “els pescadors, com tots aquells que viuen, gaudeixen i treballen en el mar, mereixen una assistència de rescat que garantisca una ràpida evacuació en cas d'accident o malaltia sobrevinguda”. La decisió del PSOE d'anul•lar la base de l'helicòpter de Salvament Marítim que opera a València per a traslladar-la a les Illes Balears “suposa una greu pèrdua, ja que els temps de rescat s'amplien i poden ser decisius en alguns casos”.
En aquest sentit, tal com ha assenyalat el portaveu del PP en la Diputació, “hem recollit les opinions del sector i pres nota de les seues demandes perquè s'escolten en el ple de la Diputació Provincial i el PSOE les atenga. Perquè privar d'aquest servei de rescat als professionals del mar és una greu pèrdua per a milers de famílies i un càstig injust per a la província”. “Un més”, ha postil•lat Sales, “que se suma a una llarga llista de retallades que el PSOE ha projectat sobre Castelló en forma de bloqueig econòmic, retallades mèdiques, socials, educatius i laborals”.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana