Castelló: Cs sol·licita per escrit adherir-se al Codi de Bon Govern de la Generalitat enfront del de la FEMP que proposa el Fadrell


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2019/12/191375_117657/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Castelló | General | 09-12-2019
Cs sol·licita per escrit adherir-se al Codi de Bon Govern de la Generalitat enfront del de la FEMP que proposa el Fadrell




• Marín-Buck: "En Cs no podem votar a favor d'un document que políticament no compromet a res"



El portaveu de Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de Castelló, Alejandro Marín-Buck, en nom del seu Grup, ha sol·licitat per escrit a la Presidenta del Ple i Alcaldessa de la ciutat, Amparo Marco, la seua proposta "d'adherir-se al Codi de Bon Govern de la Generalitat Valenciana enfront del de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) que proposen els membres del Acord del Fadrell".

Marín-Buck ha indicat que "hui, Dia Internacional contra la corrupció, Ciutadans com cada dia, demostra el seu compromís amb la regeneració democràtica i per la dignitat i per això no votarem a favor d'un document, com és el Codi de Bon Govern Local de la FEMP, –ha continuat dient- perquè políticament no compromet a res".


El portaveu de Cs ha explicat que "el document de la FEMP no té articulat el règim sancionador, assigna a la Comissió de Govern Interior les funcions d'avaluació de la transparència, la qualitat i el bon govern, negant la potestat i competències del Ple, sent este el màxim òrgan de l'Administració".

"A més una altra proposta seria corregir el defecte de forma del Codi de Bon Govern de l'Ajuntament de Castelló vigent i substituir la paraula imputat (ara investigat) per condemnat per sentència judicial ferma", ha traslladat Marín-Buck.


Finalment, el responsable de Cs ha recalcat que "en Cs no signarem un document lax i buit de contingut, perquè hem vingut per a defensar la dignitat i predicar amb l'exemple". "És el moment per a dialogar, debatre i consensuar un Codi que competeix a tots els responsables públics de Castelló, els que estem hui i els que estaran en el futur. Per tant, exigim diàleg enfront del corró i la imposició", ha conclòs Marín-Buck.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana