Castelló: El CEIP Sanchis Yago estrena pati accessible i inclusiu


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2020/1/192608_118719/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2020/1/192608_118719/2_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2020/1/192608_118719/3_M1.jpg
La Plana al Dia | Castelló | General | 24-01-2020
El CEIP Sanchis Yago estrena pati accessible i inclusiu

El projecte naix dels pressupostos participatius i ha suposat una inversió superior als 100.000 euros

L'alumnat del CEIP Sanchis Yago ha estrenat pati i zona de jocs aquesta setmana, una vegada acabats els treballs d'adequació d'ambos espais triats mitjançant els pressupostos participatius. El regidor d'Educació i Participació Ciutadana, Francesc Mezquita, i l'edil de Reciclatge i Transparència, Ignasi Garcia, han visitat el centre aquest matí. Durant l'acte han estat acompanyats per la directora, Laura Soriano; la cap d'estudis, Carmen Llau, i la secretària, Rosa Lidón Cueva.

"Destaquem la considerable millora pel que fa a l'accessibilitat de la zona d'esbarjo", ha apuntat Mezquita durant la visita, en què també han pogut comprovar que les noves taules de la zona verda són inclusives en permetre "que xiquetes i xiquets compartisquen espais i temps de jocs". En aquest sentit, Garcia ha assenyalat que "la participació ciutadana ha donat resposta a una demanda històrica de la comunitat educativa i ha evidenciat, una vegada més, que escoltar el veïnat es fonamental a l'hora de guiar les inversions que milloraran els nostres barris".

En total, el cost d'execució del projecte ha sigut de 112.724,48 euros. Amb aquests fons, el consistori ha pavimentat el pati de primària amb formigó fratassat i ha instal·lat una rampa per a facilitar l'accés a persones amb mobilitat reduïda En la zona verda, han afegit taules de fusta i ha reconvertit amb un parc de terra l'espai amb arbres annex al porxo.

En aquest espai hi ha ara una àgora de fusta amb troncs que serveixen com a seients i com a joguines per a l'alumnat. Al pati d'infantil, han executat un sorrall fet amb troncs a diferents alçades i una estructura que crearà ombra per als mesos de més calor.

Així mateix, la divisió de manteniment de centres educatius també ha intervingut en nombroses reparacions i condicionaments al centre durant els últims mesos. Allí han instal·lat un nou radiador i han resolt deficiències de la baixa tensió i la caldera. També han arreglat una porta i un fanal del pati i han portat a terme la revisió de seguretat del sistema de gas i de les conduccions dels lavabos.

L'alumnat dels centre s'ha mostrat molt satisfet amb el resultat i amb el fet de poder gaudir d'un pati en bones condicions. En aquest sentit, la representant de l'AMPA, Ibana Vilaroya, ha agraït la predisposició dels regidors i del personal municipal a escoltar les demandes del centre. Mezquita i Garcia han rebut de mans de les delegades i delegats un recull d'il·lustracions realitzades per l'alumnat de Primària i han escoltat l'himne del centre, interpretat per un cor i personal docent, dos detalls pels quals han mostrat el seu agraïment.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana


Añadir comentario

Nombre (requerido)

Escriba su comentario

laplanaaldia.com se reserva el derecho de retirar todos aquellos comentarios y aportaciones que vulneren el respeto a la dignidad de la persona, que sean discriminatorios, xenófobos, racistas, pornográficos, que atenten contra la juventud o la infancia, el orden o la seguridad pública o que, a su juicio, no resultaran adecuados para su publicación. En cualquier caso laplanaaldia.com no será responsable de las opiniones vertidas por los usuarios a través de lo comentarios.

Comentarios