Castelló: L'UJI reuneix més de 250 investigadors i investigadores de l'àmbit de les matemàtiques


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2020/1/192725_118820/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2020/1/192725_118820/2_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2020/1/192725_118820/3_M1.jpg
La Plana al Dia | Castelló | General | 27-01-2020
L'UJI reuneix més de 250 investigadors i investigadores de l'àmbit de les matemàtiques


La Universitat Jaume I ha inaugurat el V Congrés de Joves Investigadors de la Reial Societat Matemàtica Espanyola que reunirà al llarg de tota la setmana més de 250 investigadors i investigadores de tot el país per debatre els avanços més recents en les diferents àrees de les matemàtiques.

L'acte d'inauguració ha sigut a càrrec de la rectora de l'UJI, Eva Alcón; l'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco; la diputada provincial, Ruth Sanz; la secretària de la Reial Societat Matemàtica Espanyola, Raquel Villacampa, i el professor de l'UJI i director del congrés, Julio José Moyano.

La rectora de l'UJI ha destacat l'aposta de la universitat pública de Castelló per la ciència, un compromís que es reflecteix en els eixos estratègics del Pla d'Acció de Govern i que es tradueix en un pla propi d'investigació per a l'any 2020 dotat amb quatre milions d'euros. «Estem convençuts que oferir oportunitats a la ciència és la millor garantia de futur. Cal promoure el talent i donar oportunitats als joves, per això part d'aquesta inversió està destinada a convocatòries específiques per a investigadores i investigadors novells», ha assenyalat Alcón.

A més, la rectora ha subratllat la necessitat de tindre en compte la perspectiva ètica en la investigació així com la importància de la incorporació de les dones a les disciplines STEM, «unes àrees amb gran projecció de futur en les que si no es promou la presència femenina quedarà exclòs la meitat del talent», dos temes que també s'aborden en el congrés.

El programa del V Congrés de Joves Investigadors de la Reial Societat Matemàtica Espanyola compta amb una desena de ponències plenàries i 15 sessions paral·leles de caràcter interdisciplinari. A més, la proposta científica es complementa amb un programa social que aborda qüestions d'actualitat como ara la perspectiva de gènere en les matemàtiques o l'ètica en la investigació científica.

Més informació: https://jovenesrsme2020.com/

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana


Añadir comentario

Nombre (requerido)

Escriba su comentario

laplanaaldia.com se reserva el derecho de retirar todos aquellos comentarios y aportaciones que vulneren el respeto a la dignidad de la persona, que sean discriminatorios, xenófobos, racistas, pornográficos, que atenten contra la juventud o la infancia, el orden o la seguridad pública o que, a su juicio, no resultaran adecuados para su publicación. En cualquier caso laplanaaldia.com no será responsable de las opiniones vertidas por los usuarios a través de lo comentarios.

Comentarios